DünyaFutbolGündem

62. FIFA Kongresi yarın Macaristan’da başlıyor

62. FIFA Kongresi Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yarın başlıyor.

208 ulusal futbol federasyonunun katılımıyla yarın başlayacak olan kongre öncesi yapılan istişarelerde, FIFA’nın talimat ve yönetmelikler konularında şeffaflaşmasının gündemi oluşturacak en önemli konu olacağı belirtiliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ve TFF Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Süheyl Önen, FIFA’nın bundan sonra futbol yönetiminde şeffaflığı çok ciddiye alacağını, kongrenin 25 Mayıs’taki toplantısının en önemli gündeminin ”futbolda şeffaflık” olacağını kaydettiler.

FIFA’nın futbolda şeffaflıkla ilgili olarak ülke futbol federasyonlarının çalışmasının yakından inceleneceğini, bu görevin FIFA tarafından kurulacak inceleme kontrol mekanizmaları tarafından yürütüleceğini açıklayan Alkin, ”FIFA, Birleşmiş Milletler’den daha şeffaf çalışacak” diye konuştu.
reklam

Alkin, FIFA’nın alacağı son kararlarla birlikte futbolun anayasasında değişikliklere gideceğini, FIFA’nın Birleşmiş Milletler’den daha fazla üyeye sahip olduğunu ve çok daha şeffaf yönetileceğini kaydetti. Ntvspor’un haberine göre, Budapeşte’de yarın başlayacak olan FIFA Kongresi’ne Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in yerine, başkan Vekili Servet Yardımcı’nın katılacağı açıklandı.

UEFA TOPLANTISI YAPILDI

Bu arada, FIFA’nın yarın yapılacak 62. olağan kongresi öncesi, FIFA’ya bağlı konfederasyonlar da bugün kendi aralarında birer toplantı gerçekleştirdi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) toplantısına, UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra 53 üye ülkenin federasyonlarından temsilciler katıldı.

Toplantıda UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik’in yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) adına Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin ile Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Süheyl Önen yer aldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu