FutbolGündemTransfer

Ali Şen; Aysal’ın spor yöneticiliği kıt

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın gündemi sallayan “Galatasaray, Atatürk’ten sonraki en büyük markadır” açıklamasına ilk cevap Fenerbahçe’nin efsanevi başkanlarından Ali Şen’den geldi.

Fenerbahçe’nin efsanevi başkanlarından Ali Şen, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın gündeme bomba gibi düşen “Galatasaray, Atatürk’ten sonra Türkiye’nin en büyük ikinci markasıdır” açıklamasını değerlendirdi. Sporx.com’un özel haberine göre, Ünal Aysal’ın açıklamalarının yanı sıra Beşiktaş’ın Türk Telekom Arena’da oynamak istemesi konusunu da değerlendiren Şen, sarı-lacivertli takımın yaptığı transferleri de değerlendirdi.

AYSAL’IN SPOR YÖNETİCİLİĞİ BİLGİSİ ZAYIF

Ünal Aysal’ı Galatasaray’ın başına geldiği günden bu yana beğendiğini ancak Aysal’ın spor yöneticiliği bilgisinin zayıf olmasından dolayı zaman zaman hatalar yaptığını ifade eden Şen, “Ünal Aysal’ın Türkiye’nin en büyüğü Galatasaray demesini yanlış olarak değerlendiremeyiz. Çünkü Türk futbol kulüpleri içinde UEFA ve Süper Kupa’yı müzesinde bulunduran tek kulüp onlar. Ancak burada en büyük marka Galatasaray markası deniliyorsa bir yanlışlık var. Marka demek değer demektir ve tescil edilmiş bir değere marka denir. Tescil edilmiş en büyük sivil toplum örgütü bu yıl açıkca ortaya çıkmıştır” dedi.

F.BAHÇE’NİN GÜCÜNÜ BÜTÜN DÜNYA GÖRDÜ

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün ve dolayısıyla markasının Fenerbahçe olduğunu söyleyen Şen, “Aysal’ın çıkıp en büyük sivil toplum örgütü, markası biziz demesi yeterli değildir. Bu durumun ortaya çıkması için ispatlanması gerekir. Fenerbahçe kulübü ne kadar büyük bir marka olduğunu ispat etmiştir. Şoför Ahmet, bakkal Rıza, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önde gelen profesörler gibi toplumun her kesimi Fenerbahçe’ye sahip çıktı ve bunu herkes gördü. Marka demek bu değerlere sahip çıkmaktır. Fenerbahçe’nin bu yılki gücü, direnişi ve kenetlenmesi sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde de konuşuluyor.” dedi.

Fenerbahçe’yi Avrupa’nın her kesiminden insanların tanıdığını ifade eden Şen, “Fenerbahçe’nin borsaki değeri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un toplamı kadardır. Bu da bir markanın sembolüdür aslında… Marka sadece tanırlıkla açıklanamaz ve onun içinin doldurulması gerekir.” şeklinde konuştu.

Ali Şen; Aysal’ın spor yöneticiliği kıt

Ünal Aysal’ın Galatasaray’daki başkanlık dönemini başarılı bulduğunu ancak Aysal’ın bazen kritik hatalar yaptığını belirten Şen, “Aysal’ı kulübe geldiğinden bu yana beğeniyorum. Önemli işler yapıyor ve arasıra böyle hatalar yapmasını doğal karşılayalım. Zeki insanlar bile spor yöneticiliğinde kıt olunca yanlışlık yapabilir. Ben bu marka demecini anlayışla karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

KADIKÖY’DE FENERBAHÇE İSTEMEDEN OYNANAMAZ

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki stat krizine de değinen Şen, “Türk Telekom Arena’yı devlet yaptı, devlet olmasa o stat yapılmazdı. Kadıköy’ü ise Fenerbahçeliler kendi parasıyla yaptı. O stadın her tuğlasında devletin değil Fenerbahçilerin parası var. Stadın tapusu Fenerbahçe’de olmayabilir ancak gönül tapusu Fenerbahçe’dedir. Fenerbahçelilerin parasıyla yapılan stada, Fenerbahçelilerin izni olmadan ‘sırf tapu devlettedir’ diye kulüpten izin almadan kimse giremez. Bu durum etik olmaz. Arena’daki durum ise biraz daha farklı. Beşiktaş oynamak istiyorsa GSGM ile konuşur ve sözleşmeden doğan maddeler uygulanır” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu