FutbolGündemTransfer

Aziz Yıldırım, Efsane Başkan Ali Şen ile buluştu!..

Aziz Yıldırım, Efsane Başkan Ali Şen ile buluştu!.. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, efsane başkan Ali Şen ile buluştu, UEFA’daki davada izlenecek strateji konuşuldu.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, 1989’da Galatasaray’ın UEFA’daki Neuchatel davasında yaptıkları unutulmayan Ali Şen, Fenerbahçe’nin kritik durumuna da müdahil oldu. İşadamı Yüksel Çağlar’ın davetini, “Fenerbahçe için her şeyi yaparım” diye kabul ettiği öğrenilen Şen, Yıldırım ile yemekli bir sohbet yaptı.

Eski başkan Ali Şen’in, başkan Aziz Yıldırım’a, UEFA ile iyi ilişkiler kurulması ve lobi konusunda destek sözü verdiği öğrenildi. Fenerbahçe’nin UEFA Disiplin Kurulu’na verilmesiyle camiada tedirginlik yaşanırken, dün heyecan yaratan sürpriz bir buluşma gerçekleşti. Başkan Aziz Yıldırım ile eski başkan Ali Şen, yemekte bir araya geldi ve kritik dava konusunda görüş alışverişi yaptı. Sık sık bir araya gelmedikleri bilinen Yıldırım ile Şen’in buluştuğu mekan İstanbul İstinye’deki Borsa Lokantası, menü ise dönerdi.

Yeter ki faydam dokunsun

Davet sahibi, Ersun Yanal’ın Fenerbahçe ile görüşmesinde de etkili olduğu belirtilen işadamı Yüksel Çağlar’dı.
Çağlar’ın öncelikle başkan Yıldırım’ın buluşma için rızasını aldıktan sonra Ali Şen’i aradığı ve eski başkanın daveti kabul ederken, “Fenerbahçe için her şeyi yaparım. Yeter ki faydam olsun” dediği öğrenildi. Son derece samimi bir ortamda geçen görüşmede Yıldırım ile Şen’in, UEFA’daki dava sürecinde nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği üzerinde durduğu belirtiliyor.

Yapılması gereken ne varsa

Ali Şen’in özellikle, 2011’deki olağanüstü genel kurulda aktardığı görüşleri yemekte dile getirdiği ifade ediliyor. Şen’in, o konuşmada söylediği şekilde lobi faaliyetine ağırlık verilmesi gerektiğini söylediği ve UEFA ile iyi ilişkiler kurulması üstünde durduğu belirtiliyor. Şen’in, bu konuda kendisinin de yapılması gereken ne varsa yapacağını özellikle vurguladığı dile getiriliyor. Yıldırım ile buluştuğunu doğrulayan Şen, “Evet, yemeği birlikte yedik. Ama yediğimiz sadece dönerdi. Ve harika bir dönerdi” demekle yetindi..

Yeni teknik adam an meselesi

Fenerbahçe’nin, bugün ya da yarın yeni teknik adamı açıklaması beklenirken, Yanal’ın bu nedenle İstanbul’a davet edildiği konuşuluyor. Yurt dışında sürdürdüğü yabancı hoca ile ilgili çalışmalardan istediği sonucu henüz alamayan Fenerbahçe yönetimi, bu nedenle beklenen açıklamayı yapamıyor.

Yabancılardan kesin bir sonuç alıncaya kadar yeni hocayı açıklamayan başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşları, önceki gün İstanbul’a çağırdıkları Ersun Yanal’ı beklemeye aldı. Kulislerde bugün veya yarın hocanın resmen açıklanacağı, en güçlü adayın da Yanal olduğu söyleniyor.

Yabancılar çok zor

Fenerbahçe’nin görüştüğü iki önemli teknik adam Capello ve Lucescu konusunda mesafe kaydedilmiş olsa da bu iki ismin sarı lacivertlilere gelme olasılığı çok yüksek görülmüyor. Capello Rusya Milli Takımı ve F.Bahçe’yi birlikte isterken, Lucescu’nun sözleşmesi büyük engel…

Bruno Alves’in Kadıköy hayranlığı

Fenerbahçe’nin yeni transferi Bruno Alves, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’na hayran kaldı. Stadı çok modern bulduğunu belirten Alves, babası ve menajeri ile birlikte geldiği İstanbul’da akşam da boğazda yemek yedi. Alves, restaurant çalışanlarının yoğun ilgisi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Yurt dışında sürdürdüğü yabancı hoca ile ilgili çalışmalardan istediği sonucu henüz alamayan Fenerbahçe yönetimi, bu nedenle beklenen açıklamayı yapamıyor. Yabancılardan kesin bir sonuç alıncaya kadar yeni hocayı açıklamayan başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşları, önceki gün İstanbul’a çağırdıkları Ersun Yanal’ı beklemeye aldı. Kulislerde bugün veya yarın hocanın resmen açıklanacağı, en güçlü adayın da Yanal olduğu söyleniyor.

Yöntemi 2011 kongresinde böyle söylemişti

Efsane başkan Ali Şen, 2011 Eylül’ündeki genel kurulda UEFA nezdinde yapılması gerekenleri anlatmıştı. Ali Şen’in bu konuşmasındaki görüşlerini dünkü yemekte de Yıldırım’a aktardığı öğrenildi. Şen genel kurulda özetle şunları söylemişti: “UEFA deliller oluşmuş deyip mahkeme kararını beklemeyebilir. Lobi yapmamız lazım. Haklı olduğumuz konularda bilmeyenlere fikirlerimizi aktarmalıyız. UEFA ile dostane ilişkiler gerekli.”

Küme düşme ya da puan silme çıkmaz

UEFA Disiplin Kurulu, sadece müfettişin Fenerbahçe ve Beşiktaş için talep ettiği “Avrupa kupalarından men” cezasına hükmedebilecek, Türkiye ile ilgili takdir tamamen TFF’nin.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Disiplin Kurulu’na sevki sonrası en çok konuşulan konular, iki kulübün küme düşürülmesi veya puanın silinmesi gibi cezalarla karşılaşıp karşılaşmayacağı oldu. Buna ek olarak Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun Trabzonspor’a verilip verilmeyeceği de sıkça tartışılıyor.

Peki, UEFA Disiplin Kurulu, 24-30 Haziran arasında açıklayacağı kararında nelere hükmedebilir, nelere hükmedemez? Yani F.Bahçe ve Beşiktaş’ı neler bekliyor?.. Bütün bu soruları UEFA kaynakları, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin ilgililerine sorduk…
İşte merak edilenler ve yanıtları…

Men dışında bir ceza gelir mi?

Fenerbahçe ile Beşiktaş için UEFA müfettişinin, disiplin kurulundan talep ettiği ceza, sadece Avrupa kupalarından men edilmeleri… UEFA Disiplin Kurulu toplantısında sadece müfettişin bu talebi incelenecek. Dolayısıyla kulüpler için talep edilen Avrupa kupalarından men dışında bir ceza verilmesi teknik olarak da mümkün değil. Yani küme düşürme ya da puan silme gibi bir ceza çıkmayacak.

Erteleme mümkün mü?

Avrupa kupalarından men cezası verilmesi kesin olmadığı gibi, verilse bile bunun ertelenmesi de ihtimaller arasında. UEFA daha önce Yunanistan’ın Volou kulübüne böyle bir ceza vermiş ve bunu ertelemişti. Fenerbahçe’nin 2011-12 sezonunda Avrupa kupalarından men edilmesinin, UEFA tarafından yeterli bir ceza olarak görülme ihtimali de var.

Şampiyonluk el değiştirir mi?

Fenerbahçe’nin 2010-11 sezonu şampiyonluğu için de UEFA Disiplin Kurulu bir karar vermeyecek. UEFA sadece kendi organizasyonu olan kupa ve turnuvalarla ilgili karar verip, yerel ligleri ülke federasyonlarına bıraktığı için şampiyonluğun el değiştirmesi, UEFA’nın konusu değil.

Başkan ve yöneticiler ne olacak?

Müfettişin taleplerinden ikincisi, F.Bahçe ile Beşiktaş’ın başkan ve bazı yöneticilerine ömür boyu men cezası… UEFA Disiplin Kurulu, bu konuda bir karar alacak. Bu karar, yasaklama yönünde olursa, durum resmi yazıyla Futbol Federasyonu’na bildirilecek ve cezası yürürlüğe girecek şahıslar uluslararası alanda kulüplerini temsil edemeyecek. TFF tarafından akredite edilmeyecek, imzaları tanınmayacak. Görevlerinde kalsalar bile her türlü haktan mahrum olacak.

Milli takım etkilenir mi?

UEFA Disiplin Kurulu’nun “Siz kulüplere yeterli cezayı vermediniz” diyerek Futbol Federasyonu’na, yani Türkiye’ye ağır bir ceza vermesi de ihtimal dışı. Çünkü müfettişin ceza talebinde bulunduğu raporunda Futbol Federasyonu ya da Türk Milli Takım ile ilgili herhangi bir yaptırım isteği yer almıyor.

Yönetim kurulu ne diyecek?

Şikede kararları eskisi gibi ülke federasyonlarına bırakmama ilkesini benimseyen UEFA, disiplin kurulundan men çıkmasını yeterli görüp dosyaları kapatır mı? İşte burada UEFA Yönetim Kurulu’nun eğilimi öne çıkıyor. Hukukçular, UEFA’nın gayri resmi yollardan TFF’den yeniden yargılama isteyebileceğini belirtiyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu