FutbolGündem

Fikret Orman esti gürledi; Testi artık taştı. Adam gibi görevlerini yapsınlar!..

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman esti gürledi; Testi artık taştı. Herkes görevini yapsın!.. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kasımpaşa maçında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi…

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kasımpaşa maçında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Orman, “Kasımpaşa maçında kaos ortamı yaratıldı. Hakem bir kural hatası yaptı ve kural hatasında hep beraber izleyeceğiz” dedi.

İşte Fikret Orman’ın konuşmaları;

Beşiktaş’ın üzerine bazı oyunlar oynanıyor. Stadımızın bitmesi beklenirken, Beşiktaş’ta saman altında su yürütenler, kaos yarattılar. Kaos ortamı yaratılarak bundan fayda sağlamaya çalışıyorlar. Beşiktaş bütün spor kamooyunun bildiği gibi krizden çıkmış, stat izinlerini almış tekrar şanlı tarihimize yakışır bir şekilde stat inşaatına başlamış ve yükümlülüklerini yerine getiren bir kurum olmuştur. İlk olarka Galatasaray maçında ortaya çıktı bu durum. Güvenlik ihlali yüzünden 4 maç kapatıldı sahamız. Taraftarsız sürecin tam sonuna gelinmişken dün oynanan Kasımpaşa maçında kaos ortamı yaratıldı. Hakem bir kural hatası yaptı ve kural hatasında hep beraber izleyeceğiz. Rakip oyuncu elindeki topla bizim oyuncumzuu engelledikten sonra düdük çalmıştır. Görüntülerde var. Hakemin raporunda bunun değiştiği gözlenmektedir ama görüntülerde bu var. Hakem maçtan çıkar, yıkanır, dinlenir ve rapor yazar. Normal olan şeyleri yazar raporuna…

MHK Başkanı neden televizyonlara bağlanıyor!

Dün yine ikinci bir top girmiştir ve hakem ikinci topa tekme atarak oyunun dışına atmıştır topu. Böyle durumlarda hakem ek rapor hazrılayabilir. Ancak bizim maçımızda hakem 90 dakika bitmiş ve 30-40 dakika içinde raporunu yazmıştır ve MHK Başkanı, hakemin kararının doğru olduğunu belirtti. Ne ihtiyaç olmuşta kendi kurul üyeleri ve arkadaşlarıyla konuşmadan hakem ve gözlemci raporuönüne gelmeden neden açıklama yapmıştır neden buna gerek duymuşturç. TFF Başkanı’ndan izin almışmıdır bunların açıklığa kavuşması gerekiyor.

Biz kimsenin hakkına tecavüz etmeyiz kimsenin hakkıda bize geçmesin. U19 maçı yine dün Bucaspor ile maç yapıyoruz. 3-2 öndeyiz bitime 7 dakika kala bir oyuncumuz sakatlandı ve oyuncumuz yerde yatarken gol attık ve 4-2 öne geçtik. Rakip takım itiraz etti ve hakem reddetti. Top orta sahaya konuşmuştur. Cem Özden hoca oyuncularına oynamayın sahanın kenarında durun dedi. Maç başladı Bucasporlu oyuncular gtiti ve kimse müdahele etmedi 4-3 oldu oyun. Ben hocamı bu asıl hareketinden dolayı kutluyorum.

Biz böyle bir gelenekten gelen bir kulübüz. Rakip sahada yendik kendi sahamızda yenildik. Biz maçın içerisindeki olaylarda değiliz. Hakkımız yenilmiştir. Hakem hocaları dün tek tek olayları değerlendirdi. Selçuk Deereli, Ali Aydın, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu herkes bunun kural hatası olduğunu belirtti.

Bir tek Marcus Merk tersini söylüyor!

Biz kimseyi etkilemedik zaten haysiyetti insanlar Bir tek Marcus Merk iki top sahada olduğu zaman buna itiraz etmiştir. Evet Markus doğru söylüyor. İki top varsa hakem oyunu durdurur ve topu havaya atarak oyunu başlatır. Dong topu eline aldığında sahada bir top daha var o artık başka bir şey oluyor.

Bektaşi’nin Neden namaz kılmıyorsun

İki topun sahada olduğundan bahsetmiyoruz. Oyuncu topu eline aldığı anda bahsediyoruz. 101. yılda yediğimiz golü birdaha yemiyeceğiz. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

Bir seyirci sahaya girdi müdahele yok, kedi girdiği zaman 5 kişi koluyor, gelmiş benim oyuncuma vurmuş bir müdahele yok, Kasımpaşalı ve benim oyuncularım adamın etrafında yine bir müdahele yok. Bizim sahamız neden kapatıldı. Galatasaray maçında kime ne zarar geldi de biz 4 maç ceza yedik. Benim oyuncuma vuruldu. Derbide kimse darp edemedi. Oyuncularım sinirlendi diye iki kırmızı kart gördü.

Görüntüler izlendi!

Gördünüz kimse raporu sonrada ndeğiştirerek ben bunu ilk gördüğüm anda çaldım kimse bunları yemez. Beşiktaşlılar değil, temiz futbol isteyen bizler hiç kimse bunu yemez. Maç dün oynanamış ve kural hatası yapılmıştır. Asıl olan şey, kanatlarını açmış uçan kartalımızı yıpratmaya çalışıyorlar.

Özel müdahele istemiyoruz istediğmiz tek şey adil olunması ama böyle bir şey görümüyoruz. Maç tekrarlanmalıdır. MHK kimse sonradan hazırlnamış raporlarla olmaz. Vicdanlarını dinlesinler ve ona göre karar versinler.

Kural hatası yapılmıştır

Kural hatasını bırakın sağlık hatası yaptı hakem. Devre arasında kaybetti kendini. Verdiği kararlar 15 metreler, 7 metreler taçlar farklı yerlerden atıldı.

Yasal itirazlarımızı yapacağız. Adalete olan güvenimiz tamdır. Biz kimsenin hakkının peşinde değiliz, Günahtır, ayıptır. Gerçekten ayıptır. Gece gündüz çalışacağız, tüm fdedekarlıkları yapacağız. 0 olan sponsorlukları nerelere getirdik ama tam stadımıza göneceğiz ama yeni bir operasyon. Artık suscak halimiz kalmadı. Son kez ifade ediyorum. Görevini yapamayanlar koltuklarını bıraksınlar, adam gibi yönetimiyorlarsa bıraksınlar o koltukları. Bu olaylardan en kısa sürede çıkacağız.

FIFA ve UEFA ile alakalı görüş alabiliriz belki ama kararı TFF verecek. Gerekli bütün girişmleri adalet ve hukuk çerçevesi içerisinde yapacağız.

Yaptığımız her hareketi bize yakışacak şekilde yapamya çalışıyoruz. Kişilerle, haksızlığı izah ederek yapmaya çalıştık ama böyle anlaşılmıyor demekki. Hangi hakem 1 saat içinde rapor yazıp ve MHK Başkanı bunu onaylayacak destek verecek. Biz bu işi nezaket içerisinden götürmeye çalışıyoruz ama madur oluyoruz. Emek sarfediyoruz, para harcıyoruz ama hep söylüyorum Beşiktaş’ın hakkını yedirmeyiz. Demirören Beşiktaş Başkanı’yken neden böyle demeçler verdiyse biz de o yüzden bu demeçleri veriyoruz.

Meireles, tükürük ve MHK kararı!

Bu olursa, bu olur diyemezyiz biz tehdit etmiyoruz. Kararı versinler ama bizim ne diyeceğimizi o zaman karardan sonra bütün spor kamuoyu duyacak.

‘Savaş açmak gibi bir niyetimiz yok’

Bizim derdimiz savaş yapmak, TFF’yi yerinden almak değildir. Kime olursa olsun, biz bize özel muamele istemiyoruz, hake ve adalet istiyoruz. Şu an geldiğimiz nokta inancımızı kaybettiğimiz noktadır. Hakem ve kural hatası olmasa hakem bunu raporuna yazmaz. Ne oldu da 15 dakikada rapor yazdı. Ne oldu da MHK Başkanı 30 dakika içinde televizyonlara bağlanıyor. Biz tehdit unsuru yaratmıyoruz, adalet ve temiz bir futbol istiyoruz. Ama bu bardağı taşıran oldu. Testi taşmıştır herkes işine bakacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu