FutbolGündem

Beşiktaş, derbideki saha olayları ve çirkin tezahürat nedeniyle PFDK’ya sevk edildi

Beşiktaş, Galatasaray derbisinde kaybettiği iki puanın üzüntüsünü yaşarken, sakatlardan gelen haberlede yıkıldı. Siyah-beyazlılar, sakatlara ve kaybedilen puanlara üzülürken bir kötü haberde TFF’den geldi.

Beşiktaş derbi maçında yaşanan saha olayları ile çirkin ve kötü tezahurat fiillerinden dolayı Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevkedildi. Sporx Genel Yayın Müdürü Tahir Kum’un özel haberine göre, Disiplin Talimatı’nın 54. Maddesinde yer alan saha olayları maddesinde yer alan sahaya seyirci girmesi, futbolcuya yabancı madde isabet etmesi, koltukların sökülüp maddi hasara sebebiyet verilmesi eylemleri’ni ihalden dolayı Beşiktaş’a bir maç seyircisiz oynama veya kapama cezası gelebileceği öğrenildi. Galatasaray antrenörü Hasan Şaş ve futbolcusu Eboue’ye isabet eden cisimlerden dolayı ayrıca talimatlar gereği Beşiktaş’a bu ihlallerden dolayı 30 bin tl’de para cezası verilecek.

Tabii Beşiktaş için asıl tehlike, TFF hukuk müşavirdiği tarafından disiplin talimatının 55. Maddesinde yer alan çirkin ve kötü tezahurat fiilinden dolayı PFDK’ya sevkedilmesi. Bu sezon sahasında oynadığı Fenerbahçe maçından sonra PFDK tarafından 2. Kez çirkin ve kötü tezahurattan dolayı 60 bin TL. para cezasına çarptırılan Beşiktaş aynı eylemin aynı sezon içinde 3. Kez tekrarlanmasından dolayı 120 bin tl para cezasına çarptırılması bekleniyor.

Beşiktaş bu eylemden dolayı cezaya çarptırılması siyah-beyazlıları bu sezon için kötü bir tehlike ile karşı karşıya bırakacak. Ligde 11 haftada bu konuda 3 kez ihlal yapan Beşiktaş 4. Eyleminde cezasını seyircisiz oynama cezasıyla çekecek. Ve yine talimatlar gereği ondan sonra yaşanacak her çirkin ve kötü tezahurat ihlalinden sonra Beşiktaş bu cezasını katlanarak çekmek zorunda kalacak.

İŞTE O MADDE

MADDE 54 – SAHA OLAYLARI

(1) Saha olayı stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralların bireysel veya toplu bir biçimde ihlalidir. Bu bağlamda özellikle aşağıda belirtilen eylemler saha olayları olarak nitelendirilir:

a) Taraftarların stadyum düzenini bozacak veya müsabaka güvenliğini ihlal edecek şekilde sahaya girmesi veya girmeye teşebbüs etmesi,

b) Taraftarların yabancı madde atmaları,

c) Taraftarların yanıcı, parlayıcı veya patlayıcı madde kullanmaları,

(2) Taraftarları, futbolcuları, yöneticileri veya görevlilerinin eylemleri nedeni ile saha olaylarından sorumlu olan kulüplere, para cezası, saha kapatma veya müsabakayı seyircisiz oynama cezaları ayrı ayrı veya birlikte verilebilir.

3) Taraftarlarca atılan yabancı maddelerin müsabaka görevlileri ile kulüp futbolcu ve görevlilerine isabet etmesi halinde ilgili kulübe Süper Lig için 15.000.-TL, 1. Lig için 7.500.-TL, 2. Lig için 5.000.-TL, 3. Lig için 2.500.-TL’den az olmamak üzere para cezası verilir. Ayrıca olayın ağırlığına göre para cezası yerine veya bu cezaya ilaveten bir veya birden fazla saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası da verilebilir.

Bilindiği gibi TFF, bu sezon yeni bir uygulmaya geçerek, seyircisiz oynama cezalarında, o maçın tribünlerini, ev sahibi takımın kadın ve çocuk taraftarlarına ücretsiz olarak tahsis ediyor. Fenerbahçe – Manisaspor maçıyla bu sezon ilk kez hayata geçen bu uygulama, benzer bir ceza alması durumunda Beşiktaş için de uygulanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu