FutbolFutbolda ŞiddetGündem

Beşiktaş’tan PFDK’ya 725 bin TL.

Spor Toto Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Beşiktaş, en büyük destekçisi olan taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve küfür nedeniyle bu sezon yüksek miktarda para cezaları ödedi.

Siyah-beyazlı kulüp, bu sezon taraftarlarının maçlardaki taşkınlıkları nedeniyle şu ana dek Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından toplam 725 bin lira para cezası aldı. Ntvspor’un haberine göre, Beşiktaş, yarattıkları atmosferin yanı sıra, tezahüratlarıyla takımlarına verdikleri destekle uluslararası alanda adından söz ettiren taraftarlarının zaman zaman neden olduğu saha olayları ve küfür nedeniyle bu sezon büyük sıkıntılar da yaşadı.

Siyah-beyazlı kulüp, sezon başından beri yaşanan saha olayları ve küfür nedeniyle önemli bir miktarı ceza olarak vermek zorunda kaldı.

EKONOMİK SIKINTILARDA CEZA ÖDEDİ

Son yıllarda borçlarıyla gündeme gelen Beşiktaş Kulübü, bu sezon cezalar için büyük ödemeler yaptı. PFDK’dan, sezonun ilk yarısında 392 bin 500 lira para cezası alan siyah-beyazlı kulüp, ikinci yarıda ise şu ana dek 332 bin 500 lira para cezasına maruz kaldı. Beşiktaş, son olarak Fenerbahçe derbisinde taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK tarafından 125 bin lira ile cezalandırıldı.

DEPLASMANDAKİ MAÇLARDA BİLE CEZA ALDI

Beşiktaş, deplasmandaki maçlarda bile taraftarlarının neden olduğu saha olayları dolayısıyla ceza ödemek durumunda kaldı. Siyah-beyazlı kulüp, Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği, Manisaspor, Ankaragücü, Kayserispor ve Fenerbahçe ile dış sahada oynadığı karşılaşmalarda taraftarlarının taşkınlıklarından dolayı PFDK tarafından 197 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

3 MAÇTA CEZALI OLDU

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon taraftarlarının kötü tezahüratı ve neden olduğu saha olayları nedeniyle 3 maçta cezalı oldu.
Aldığı cezalar sonrası Orduspor ile Fiyapı İnönü Stadı’nda yapması gereken karşılaşmayı Antalya’da oynamak zorunda kalan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını ve ligde Mersin İdmanyurdu mücadelesini ise sadece kadın ve 12 yaş altı çocukların önünde oynadı.

PARA CEZASI ALDIĞI MAÇLAR

Beşiktaş Kulübü’nün, PFDK’dan para cezası almasına neden olduğu maçlar ve miktarları şöyle;

Eskişehirspor-Beşiktaş: 5 bin lira
Beşiktaş-Ankaragücü: 7 bin 500 lira
Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş: 30 bin lira
Beşiktaş-Fenerbahçe: 95 bin lira
Gençlerbirliği-Beşiktaş: 5 bin lira
Beşiktaş-Galatasaray: 235 bin lira
Manisaspor-Beşiktaş: 5 bin lira
Beşiktaş-İstanbul B.Şehir Bld: 10 bin lira
Beşiktaş-Eskişehirspor: 60 bin lira
Ankaragücü-Beşiktaş: 7 bin 500 lira
Beşiktaş-Gaziantepspor: 120 bin lira
Kayserispor-Beşiktaş: 20 bin lira
Fenerbahçe-Beşiktaş: 125 bin lira

DÜREN: TARAFTARIMIZ AZAMİ ÖZEN GÖSTERMELİ

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, bu konuda taraftarların dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Düren, kendi sahalarındaki maçlarda sadece 3 puanı düşündüklerini, ancak gelişen olaylar nedeniyle bunu revize ederek, seyircili olarak 3 puan alma gibi bir hedefle sahaya çıkmak istemediklerini dile getirdi.

Moral olarak çok yüksek seviyede olmadıkları dönemde takımın oynayacağı ilk maçta taraftara çok özel destek görevinin düştüğünü vurgulayan Mete Düren şöyle konuştu; Aynı zamanda maç sırasında kontrolünü kaybederek kötü tezahüratta bulunma ihtimali olan az sayıda taraftara dikkat etmeleri ve bu kişileri engellemeleri görevi kaçınılmazdır.

Zira Gençlerbirliği maçında meydana gelebilecek kötü tezahürat sonrası para cezasının 1 milyon lirayı aşma gibi bir durumunun olması dışında, daha sonra konuk edeceğimiz Trabzonspor karşısında avantajımızı kaybetme düşüncesi de gözden kaçırılmamalıdır. Taraftarımız bu konuda azami önem göstermeli. Gelişen olaylar nedeniyle hedefimizi sadece 3 puan değil, sahamızda seyircili ve cezasız 3 puan olarak yeniden belirlemek zorunda kalmak istemiyoruz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu