FutbolGündemTransfer

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’dan gözdağı

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, kulüple ile ilgili yapılan yorumlara ilişkin, ”Alacak verecek ile hesap kitapla, davalarla gözaltılarla ve hatta genel kurulla bizi deviremediler, şimdi son kozlarını büyük Bursaspor taraftarını hedef alarak oynuyorlar” dedi.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, son haftalarda medya ve bazı internet yayın organlarında yapılan yorumlara, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. Ntvspor’un haberine göre, Başkan İbrahim Yazıcı son birkaç hafta içinde, gerek gazete ve televizyonlarda gerekse internet vasıtasıyla Bursaspor’la ilgili yapılan yorumları, kamuoyuna verilmek istenen mesajları, kaotik bir ortam yaratmak adına birtakım çevreler tarafından pompalanan güven bunalımını çok dikkatle ve her zamanki gibi sakin tavırla takip ettiğini dile getirdi.

İbrahim Yazıcı şöyle konuştu; ‘Ancak görüyorum ki ben sessiz kaldıkça cesaretleri artıyor ve hatta ilk başlarda yönetimimizi huzursuz etmeyi ve itibarsızlaştırmayı düşündükleri halde, daha da ileri gidip, şimdi doğrudan takımımızı da hedef aldıklarını ve sahada başarısız olmamız için ne gerekiyorsa fazlasını yaptıklarını görüyorum. Alacak verecek ile hesap kitapla, davalarla gözaltılarla ve hatta genel kurulla bizi deviremediler, şimdi son kozlarını büyük Bursaspor taraftarını hedef alarak oynuyorlar.

Onlar da biliyor ki İbrahim Yazıcı, bundan 4 yıl önce, borç içinde kıvranan bu kulübün başkanlığına soyunurken sadece büyük Bursaspor taraftarına güvenmişti. Bursaspor, 4 yıldır tarihinin en parlak dönemlerini yaşarken, sadece taraftarından aldığı güçle, onlardan aldığı destek ve güvenle büyük başarılara imza attı. İbrahim Yazıcı’nın arkasında 4 yıldır sadece Bursaspor taraftarı vardı ve şimdi o taraftarın desteğini çekmesini her şeyden çok arzuluyorlar.

”PLANLARI, TARAFTARIMIN GÜVENİNİ KAYBETMEM ÜZERİNE KURULU”

Yazıcı, Genel Kurul’da kamuoyuna ”Bu benim son görev dönemim” dediğini hatırlatarak, ”Biliyorlar ki ben taraftarımın güvenimi kaybedersem, bu kutsal görevi gönül rahatlığı içinde tamamlayamam. Bu yüzden büyük Bursaspor taraftarının üzerine oynuyorlar. Bütün planları bu” dedi.

Eleştirenlerin ya da tepki gösterenlerin tümü için ”Bursaspor’un kötülüğünü istiyorlar” diyemeyeceğini, yapıcı olan ve kulüp için kaygılananları bildiğini ve onları kesinlikle bu kişi ve grupların dışında tutuğunu anlatan Yazıcı, 3 yıldır tarihinin en büyük başarılarına ulaşmış bu kulübün yönetimini hem de maçlar bile başlamadan protesto ettirmeye çalışmanın, huzuru bozmaya kalkışmanın, hangi gerçek Bursasporlunun vicdanına sığacağını kamuoyunun takdirine bıraktığını dile getirdi.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, neredeyse 3 yıldır her sezon başında transferle ilgili aynı umutsuzluğun pompalanmaya çalışıldığını ve her seferinde tarihi başarılara imza atıldığının görüldüğünü ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti; ‘Çok derin araştırmalar yapmaya gerek yok. Bakın son 3,5 sezonun puan cetvellerine ve Bursaspor kaçıncı sırada görün. Son 3,5 yılda ligdeki puanların toplamı baz alındığında takımımız, Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada. 5 şampiyon arasında 233 puanla ikinci biziz ve Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş bizim arkamızda.

Bu tablo, 4 küsur yıl küme düşmemeye oynayan Bursaspor’u son yıllarda hangi noktaya taşıdığımızın ve başarıda istikrarın gerçek örneğidir. Neden şimdiden harekete geçtiler biliyor musunuz? Bunlar, bizim Bursaspor’u şampiyon yapacağımıza da hiç ihtimal vermemişlerdi. Baktılar ki dediğimiz her şeyi yapıyoruz. Sürekli ve daha büyük başarıları şimdiden engellemek için kolları sıvadılar.

Biz verdiğimiz sözleri yerine getirirsek Bursaspor büyür, Bursaspor büyürse bu asalaklar küçülür, bütün endişeleri bu… Bakın dikkat edin. Bu huzur bozucuların tutunmaya çalıştıkları tek şey transferdeki gelişmeler.

”SPONSOR BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ. REKLAM TOPLAYAMIYORUZ”

Taraftara seslenen Yazıcı, geçen sene kadroya çok sayıda yıldız oyuncu kattıklarını, İngiliz ve Fransa milli takım oyuncularını, Fas, Şili ve Slovakya milli takım oyuncularını transfer ettiklerini hatırlattı. İbrahim Yazıcı bu transferlerin meyvelerini asıl şimdi toplamak üzere olduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Bonservis ve primler hariç, takımımızın bugünkü toplam gideriyle, şampiyon olduğumuz 2010 yılı arasındaki toplam gider arasında üç kat fark var. 2010 yılında şampiyon olurken, Bursaspor kadrosunun toplam değeri 9 milyon euroydu.

Şu anda yaklaşık 7 kat daha değerli bir kadromuz var ve oyuncu değerimiz 60 milyon euro. Peki gelirimiz ne kadar? Kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yok ama gelirimiz, geçen sezon lige çıkan Aksihar’ın ve Elazığspor’un geliri kadar. Ancak giderimiz ve toplam takım değerimiz bu kulüplerin en az 10 katı. Eskişehirspor ETİ’nin desteğini arkasına almış, her yıl en az 4 milyon lira göğüs reklamı geliri elde ediyor. Kardemir, Karabükspor’a açık çek sunmuş. ‘Ne zaman, ne kadar paraya ihtiyacın varsa gel vereyim’ diyor.

Arkadaşlarım araştırmış, Kardemir’in her yıl 10 milyon lira katkı sağladığını söylüyorlar. Medical Park, Antalyaspor’a yıllardır çok ciddi katkılar sağlıyor. Anadolu kulüplerinin neredeyse tamamını ya belediyeler finanse ediyor, ya da o şehrin markaları destekliyor. Peki biz niye sanayi şehri Bursa’dan, Türkiye’nin en büyük ekonomilerinden biri olan şehrimizden göğüs reklamı bile alamıyoruz, sponsor bulmakta güçlük çekiyoruz, reklam toplayamıyoruz? Bursaspor, Bursa’nın kulübü değil mi? Bu kulüp, Bursalıların göz bebeği değil mi?.

Bursaspor’un tek gelirinin taraftarının aldığı biletler ve yine onların ”alsın” diye bekledikleri ürünler olduğunu belirten Yazıcı, bunlar toplandığında maalesef bir oyuncu bile transfer edilemediğini vurguladı. ”Bursa iş hayatı Bursaspor’a sırtını dönerse, elbette kombine sahiplerinden indirmeyi düşündüğümüz yüzde 25’e bile ihtiyacımız olur” diyen Yazıcı, ”Bizi bu noktaya taşıyan gerçek, şehrin reklam ve pazarlama olarak gerekli desteği vermemiş olmasıdır” görüşünü kaydetti.

”UEFA KUPASI’NDA ÜÇÜNCÜ TUR ÖN ELEMESİNİ GEÇTİĞİMİZ TAKDİRDE…”

Yazıcı, yapabildikleri ayrıcalığın, eski kombine sahiplerine Türkiye Kupası maçlarını ücretsiz izletmek olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle tamamladı; Bu arada bu vesileyle burada açıklıyorum, eski kombine sahipleri, UEFA Kupası’nda üçüncü tur ön elemesini geçtiğimiz takdirde play off karşılaşmasını da indirimli olarak izleyeceklerdir. Ben her zaman taraftarımın hoşgörüsüne sığındım ve bugün de bu konuda en değerli katkıyı onların vereceğinden kuşkum yok. Bursaspor’a dişinden tırnağından artırıp destek olan taraftarımıza bu açıdan müteşekkiriz.

Öncelikle şunu hatırlatmak istiyorum. Sezon başında söylediğim şuydu; bizim 6 oynayan yabancımız var ve bu yüzden yerli oyuncu transfer edeceğiZ. Kesinlikle yabancı yıldız sözü ağzımdan çıkmadı. Hocamız da sürekli oynayan 6 yabancımızın olduğunu, hedefimizin yerli oyuncu olacağını ve elbette şartlar uygun olduğu takdirde yabancı oyuncu alabileceğimizi vurguladı.

Ancak transfer öyle garip bir iş ki menajerler ve basın sürekli birilerinin isimlerini gündeme getiriyorlar ve olmayınca da ‘Bursaspor alamadı’ diyorlar. Bütçemize, şartlarımıza uygun bir yabancı olursa neden almayalım? Eğer içerideki dengeleri bozacaksa, huzursuzluk yaratacaksa, ben oyuncularımın alacaklarını zamanında ödeyemeyeceksem, ben primlerimi geciktireceksem, ben UEFA’ya hesap veremeyeceksem, alacağımız yabancı bırakın bize katkı sağlamayı, köstek olur. Kendi gerçeğimizin lütfen farkına varalım.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu