FutbolFutbolda ŞiddetGündem

Derbide olay çıkartan taraftarlar adliyeye sevk edildi

Şampiyonun belirlendiği Fenerbahçe – Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarda gözaltına alınan 48 kişi, Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Gözaltına alınan ve aralarında tribün liderlerinin de bulunduğu taraftarların, güvenlik, çevik kuvvet kaskı, bölgede görevli polis ve basın mensuplarının kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu teşhis edildiği öğrenildi. Sahaya neden girdikleri sorgulanan şahıslar, “Düğün davetiyemi vermek üzere sahaya girdim” gibi birbirinden ilginç cevaplar verdi.

Spor Toto Süper Lig şampiyonunun belirlendiği Fenerbahçe ve Galatasaray maçı öncesi ve sonrasında saha içinde ve dışında çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınan 48 kişinin Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ndeki sorgusu tamamlandı. Şüpheliler, son işlemlerden sonra Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Emniyetteki inceleme ve sorguda sahaya ilk giren ismin Fenerbahçe tribün liderlerinden Turalı lakaplı Ercan Turabi D. olduğu belirlendi. Tribünleri devirip, söktükleri koltukları polise fırlatarak sahaya giren taraftarlar, sahaya giriş sebebiyle ilgili polise birbirinden ilginç cevaplar verdi. Gözaltındaki bir taraftar, “Kupayı burada vermeyin” diye uyarmak için indim.” derken, bir başkası, “Futbolculara forma imzalatacaktım.” dedi. Yine bir başka taraftar, “Düğün davetiyemi dağıtmak üzere sahaya indim.” dedi.

Doktor, mühendis, ve çeşitli firmalarda üst düzey yöneticilerin de aralarında yer aldığı zanlılardan bazılarının çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

Aralarında 3 tribün liderinin de yer aldığı gözaltındaki şahıslardan 17’si stat içerisindeki olaylar, 10’u benzin istasyonunda polis araçlarının yakılmasıyla ilgili gözaltına alındı. 21 kişi de Kadıköy Çocuk Büro yakınındaki olaylar ve büro önündeki resmi araçlara zarar verdikleri, binayı tahrip ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu