FutbolGündem

Ersun Yanal; Sorunlar 3 Temmuz’dan önce başladı!..

Ersun Yanal; Sorunlar 3 Temmuz’dan önce başladı!.. Trabzonspor’un Metalist Kharkiv maçı öncesi kaleci Fatih ile bordo – mavili ekibin teknik direktörü Ersun Yanal basın toplantısı düzenledi.

Fatih kaleci Onur’dan sonra üzerlerindeki baskının arttığını söylerken; Ersun Yanal, hedeflerinin üç kulvarda da başarı olduğunu kaydetti. Yanal sözlerini, “Hedef biterse yaşam biter. Onun için hedefler bitmeyecek” diyerek bitirdi. Ntvspor’un haberine göre, ilk olarak söz alan kaleci Fatih, Galatasaray karşısında alınan 3-0’lık galibiyeti değerlendirirken “Güzel bir başlangıç. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Umarız bize havaalanında karşılayan insanlar bunu devam ettirdirler her zaman başarıların devamını getirebiliriz” dedi.

Trabzonspor’da dört kaleci olduğunu dile getiren Fatih, “Onur gibi kalecinin ağırlığından, insanlar yüksek beklentiye sahip ve hemen karşılanmasını istiyorlar. Ben de beklentiye çabuk karşılık vermek istediğimmden arada dengesizlik oluştu. Görevim gol yememek, bunu Galatasaray maçında başardım. Belki de teknik heyetin gelişiyle oluşan bir rahatlamaydı. Umarım bu devam eder” ifadelerini kullandı.

“Ersun Yanal’ın gelişi nasıl etkiledi?” sorusuna ise Fatih, “Skor belli ediyordur. Daha çok savaştık. Bundan önceki hoca zamanında da savaştık ama daha fazlasını söylemek haddime değil” yanıtını verdi.

“Galatasaray maçından sonra başarının başlıklarından birisi birlikte yürümek gerektiğiydi” diye sözlerine başlayan Ersun Yanal, “Çünkü Trabzonspor, Türkiye’de belirli bir marka. Onun altyapısı var ve onun altyapısı uzun zamandır istediği sonucu alamadı. Birlikte yürümeye ihtiyaç var. Futbolcu, teknik heyet, yönetim, seyirci ve basın mensupların kolkola yürümesi bizi güçlü kılacaktır. Trabzonspor kadrosu doğru algılanmalı ve irdelenmeli. Bir dönem ben de buradaydım, bir kadro oluşturduk ve bu kadro üzerine düşenleri yaptı. Sonrasını söylemek istemiyorum. Şimdi yeni bir kadro daha oluşturuldu ve hep birlikte yürümek gerekiyor. Dinamikler oluşacaktır, gidenler ve gidenler olacaktır. Trabzonspor hedeflediği yere ulaşmak için çok çalışacağız” dedi.

“BİZ FUTBOLUN İÇİNDE KALMAK İSTİYORUZ”

Türkiye Kupası, Avrupa ve Türkiye Ligi’ni aynı partnerlerle yolculuk yapabileceklerini vurgulayan Ersun Yanal, “Türkiye’de bir takım sancı ve sıkıntılar var. Bunların içine bizleri de çekmek istiyorlar. Biz futbolun içinde kalmak istiyoruz. Bunun içinde kalmakla aslında futbolun güzel yönlerini bir tarafta toplayıp, seyircinin de geldiği, kaliteli organizasyonlarla bir daha geriye dönülmeyecek şekilde seyirciyi sahaya çekip, onları mutluluk ortamına çekmek gerekir. Trabzon bunu başaracak altyapıya sahip bir kulüp. Mücadele edeceğimiz üç ana hattın bugün önemli bir kulvarında yarışacağız.

Bugünkü rakibimize saygı duyuyoruz. Rakibin güçlüsü kuvvetlisi zayıfı yoktur. Alacağımız üç puan bizi bir sonraki tura götürecektir. Trabzonspor’un ve Türkiye’nin layık olduğu puanları kazandırıp gidebileceğimiz yere gitmek istiyoruz. Biz bunu başaracak nüveye sahibiz. Güzel bir referans elde ettiğimiz Galatasaray maçı sonrası stadı dolduracak taraftarlarla birlikte, herkesin keyif aldığı, 90 dakika sahada mücadele eden ve bunu herkese hissettiren bir takımı karşılamalarını bekliyorum. Bu maç bizim için önemli bir referans olacaktır. İyi, coşkulu bir oyunla sonuç alıp yolumuza devam etmek istiyoruz.

Oyuncularımız çok istekli. Hepsinin ayrı ayrı kalitesi var. Deneyimli ve genç oyuncularımız birlikte mücadele ederek 5 Ocak’a kadar olan hedefimize ulaşmak istiyoruz. En önemli beklentim bizi ileri götürecek taraftarla buluşmak” ifadelerini kullandı.

Metalist karşısında yabancı oyuncu serbestliğini düşünüyorum” diye konuşan Yanal “Galatasaray maçına oyuncularını nasıl motive ettiniz” sorusuna ise, “Sahaya kazanmak için çıkarsınız. Bu maçın sonucu ne olacak denirse iki kişiden biri bilmeyecektir. Geleceği de kurtarmak ve güven altına alma adına maçın sonucunu bilemem. Ama şunu biliyorum ki; takımımız bundan sonra oynadığı her maçı kazanmak için çıkacak. 90 dakika müacadele edecek, keyif verecek.

Böyle bir takımı yaratmak istiyoruz. Sonuçlar da bize hizmet etdecek. Galatasaray maçında o oyun felsefesine sahip oyuncuları tanıyordum. Yabancı oyunculardan da bunu başarabilecek isimleri de biliyorum. Beni de yanıltmadılar. Galatasaray maçının ilk yarım saatinde istediğimiz oyunu oynayamadık, koordinasyon bulamadık. Ama sonra oyuncularım kendilerine geldiler, rakibin bazı eksiklerinden de faydalanarak sonuca gittiler. Trabzonspor lige ayrıcalıklı bir kalite katarak yoluna devam edecek” yanıtını verdi.

Trabzonspor gruptan çıkarsa hedefi ne olacak sorusunu ise Yanal, “Trabzonspor kiminle oynarsa oynasın kazanmak için oynayacak. Efsane slogan var. ‘Bize her yer Trabzon’ diye. Biz de buna göre oynayacağız” diye yanıtladı.

5 Ocak’da transfer olup olmayacağıyla ilgili olarak ise Yanal, “Emin olun ki şu anda en ufak bir değerlendirmem yok. Şunu tutup şunu göndereceğim diye bir değerlendirmem yok. Bana 2-3 hafta verin. Belki de herhangi bir karar vermeyeceğiz, yolumuza böyle devam edeceğiz. Ama bir nefeste yapacağınız her türlü hamle orada mevcut. Elinizi güçlendireceğiniz hamleler yapabileceksiniz. Biz de oraya çok güçlü gitmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

SORUNLAR 3 TEMMUZ’DAN ÖNCE BAŞLADI

“Futbolumuzun büyük kaos altında” olduğunu vurgulayan Ersun Yanal, “Kulüplerimiz zor durumda. Büyük bir takımımızın basketbol takımı sıkıntılar yaşıyor. İstifalar söz konusu. 3 Temmuz için değil, onun öncesinde 90’lı yıllarda yayın gelirleriyle özelleşip futbolu dernekler yasasıyla yönetmeye başladıktan itibaren büyük problemler başladı. Altyapı sorunları da. Büyük bir dip yapar mıyız? Artık, Türk futbolunun değil, Türk sporunun da ciddi bir şekilde masaya yatırılma zamanı gelmiştir.

Siyasilerin ve kamu düzeninin bu konuda kafa patlatması gerekir. Gidişimiz iyi değil. 13 milyon civarında spora başlayabilecek çocuğumuz vardı. TFF’de çalışırken bir araştırmada ortaya çıktı. Uşak, Bilecik gibi bazı batı şehirlerinde 15 yaş altı takımlarımız yoktu. Bir çok Avrupa ülkesinden daha fazla bir nüfusa spor yaptıramıyoruz. Çok radikal kararlarla futbolu değil, sporu düze çıkarmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal, “Sadece şampiyon olmak geride kalan bir hedef. Hedef bittiğinde ömür bitiyor. Onun için hedefler bitmeyecek” diyerek de basın toplantısını sona erdirdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu