FutbolGündem

45 gün tutuklu kaldı, sonra “pardon” dendi!

Geçtiğimiz ay İstanbul’da ünlü futbolcu Fatih Akyel ile birlikte tutuklanan Tepecikspor kaptanı Eser Şen, hukuk savaşını kazandı ve dün serbest bırakıldı.

NationalTurk’ün haberine göre Eser Şen’in ismini kullanarak telefonla şike konuşmaları yapan Fatih Akarsu ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sarıyer Savcılığı tarafından düzenlenen ve Türkiye gündemine damga vuran şike operasyonunda Tepecikspor kaptanı Eser Şen de telefon dinlemelerinde ismi geçtiği ve şike konuşmaları yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Savcılık, telefon konuşmalarında Mahir Murat Mermer adlı kişi ile Eser Şen adını kullanarak birinin konuştuğunu belirledi.

Konuşmalarda para karşılığı maçın satılması ana konu olunca savcılık soruşturmayı derinleştirdi.

Telefon konuşmalarında Mahir Murat Mermer’in “Şimdi diğer maçlarımı okeylemedim. Onlar üzerinde çalışılıyor. Parada anlaşılmıyor” sözlerine Eser Şen olduğunu ileri süren kişi “Ben ne diyeyim bunlara var mısın, yok musun” karşılığını veriyor.

Konuşmalarda Mermer’in, şüphelenerek “Seninle yüz yüze görüşmemiz lazım. Senin Eser olduğuna inanmıyorum” dediği de kayıtlara geçti.

Bu konuşmaları delil olarak kabul eden mahkeme de gerçek Eser Şen’i kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve suç işleme amacıyla kurulan örgüte üye olmak suçuyla tutukladı.

Eser Şen, savcılıkta ve mahkemede ısrarla şike yapmadığını ve Mahir Murat Mermer adlı biriyle konuşmadığını ısrarla dile getirmesine ve ses analizi istemesine rağmen sonuç alamadı ve tutuklandı.

Genç futbolcunun Cem Alptekin, daha sonra tutuklama kararına itiraz etti ancak bu itiraz da Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Avukat Alptekin’in ısrarlı girişimleri sonucunda savcılık delillerin tekrar gözden geçirilmesi için operasyonu yürüten mali şubeye talimat verdi. Derinleştirilen soruşturmada polis ekipleri Eser Şen olduğunu iddia ederek telefon konuşmaları yapan beden eğitimi öğretmeni Fatih Akarsu’yu tutukladı.

Akarsu’nun tutuklanmasının ardından ise büyük bir hukuk skandalının mağduru olan Tepeciksporlu Eser Şen tahliye edildi.

Eser Şen, Fatih Akyel’in de tutuklu olduğu operasyonda tahliye edilen ilk kişi oldu.

45 gün boşu boşuna hapis yatan ve Metris Cezaevi’nden tahliye olan Şen’i ailesi ve kalabalık arkadaş grubu cezaevi çıkışında karşıladı.

Baba Mehmet Şen, “Oğlumun suçsuz olduğuna savcılar, polis ve hakimler hariç herkes inanıyordu. Geç de olsa adalet yerini bulduğu için çok mutluyuz” diye konuştu.

Eser Şen ise “Suçsuz olduğum anlaşıldı, geç oldu ama olsun. Polisleri bir türlü inandıramadım. Ama Allah’a şükürler olsun ki gerçek ortaya çıktı. Benim her zaman alnım ak. Bu kötü günleri atlatıp futboluma devam edeceğim” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu