FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Fenerbahçe, CAS’da açtığı davadan vazgeçti!..

Fenerbahçe kulübü, UEFA ve TFF’ye karşı CAS’da açtığı 45 milyon euroluk davadan vazgeçtiğini resmen açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, UEFA’ya ve TFF’ye karşı CAS’da açılan 45 milyon euroluk davadan vazgeçtiğini belirtti. Sarı-lacivertli kulüpten KAP’a gönderilen açıklamada “Fenerbahçe Spor Kulübü ve Şirketimiz adına, UEFA’ya ve TFF’ye karşı CAS’da açılmış olunan davadan feragat edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.

3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan şike ve teşvik soruşturmasının ardından Fenerbahçe takımını Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesine izin verilmemesiyle başlayan dava süreci dün itibarıyla sona erdi. Sarı-lacivertli kulüp 18 Haziran’da görüşülecek CAS’daki davasından vazgeçtiğini UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu’na resmen bildirdi.

Sürpriz kararın Federasyon Etik Kurulu’nun şike ve teşvik ile ilgili raporunu teslim edeceği güne denk gelmesi ise dikkat çekici bulundu. Etik Kurulu yaklaşık 3 aydır süren ikinci incelemesiyle ilgili kanaatini bugün Federasyon Yönetim Kurulu’na teslim edecek. Federasyon raporun kendisine ulaşmasından sonra kamuoyunun merakla beklediği şike ve teşvik kararını birkaç gün içinde açıklayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu