FutbolGündem

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman; Trabzonspor bizim düşmanımız değil

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafta sonu karşılaşacakları Trabzonspor’un sadece rakipleri olduğunu belirterek, “Trabzonspor bizim düşmanımız değil” dedi.

Can Bartu Tesisleri basın odasında gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştiren teknik direktör Aykut Kocaman, Emre Belözoğlu ile yaşanılan olaytan hafta sonu oynayacakları Trabzonspor maçıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Aykut Kocaman şöyle konuştu; Emre Belözoğlu’nun affedilmesi süresince yaşanılanların sorulması üzerine, Metris’ta tutuklu bulunan başkan Aziz Yıldırım’dan bir bilgi gelmediğini belirterek, “Konuştuğum görüşünü aldığım birçok isim var. Maçın sonrası kararım netti. Sınırlar aşılmıştı.

Kendimle ilgili sınır aşımı vardı. Maç akşamından ertesi güne kadar geçen süreçte olumsuz taraf daha fazlaydı. Günün ayrışma birleşme zamanı olduğunu düşündüm. Kişisel sorunları hale getirmemesi gerektiğini düşündüm. Emre’nin olumlu hareketi olunca Emre’yi kaybetmek değil; ama son defa kazanmaya çalışmamız gerektiğini düşündüm. Herhangi bir otoritenin salık verdiği bir şey olmadı. Karar benim kararımdı.

Kararında Emre’nin de olumlu davranışlarının etkisinin olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, “Hiçbir oyuncuyu kaybetmek istemem. Bizi diri tutan sahayı zayıflatmamız lazım. Kadro dışı bırakma yetkisi bende kesinlikle var. Ben bu kararı alırım. Yönetim her zaman son karar merciidir. Sportif direktör ve teknik direktör yetisi bende toplandı. Yönetim nihai karar alır” diye konuştu.

Kocaman, yumruk olayını da yalanlayarak, “Yumruk olayı yok, çocuğu töhmet altında bırakmamak lazım. Kafasına bir şey geldi, vurdu diye zanetmiş. Soyunma odasına doğru ittim. Saha dışında hala olayların devam ettiği için sinirlendim.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman; Trabzonspor bizim düşmanımız değil

Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu Trabzonspor ile karşılaşacakları maçı da değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman sözlerini şöyle sürdürdü; Şu anda bizi bekleyen rakibin hem fiziksel hem de zihinsem olarak yorgun olduğunu söyleyebiliriz. Geçen sene nefes nefese burun buruna büyük binr mücedele verdikleri mücadele sonunda şampiyonlukları kaptırdıkları bir rakiple oynayacaklar. Bu maç o onları bu yorgunluk eşiğinin üstüne çıkaraçaktır. Bizim için bu seneye bakıldığı zaman 10 puan önde olmamıza rağmen son 2-3 maçı hariç bizi en önemli rakip olarak gördüğüm takım Trabzonspor.

Saha yerleşimişle moral güçleriyle, geçen seneden taşıdıkları önemli bir güç. En ciddi drakip olarak gördüğüm takımdı. Bu maça gelirken mutlak ve mutlak puan farkını açmamız gereken bir maçtı. Bütün oyuncuların bir kere daha ne kadar haklı olarak şampiyon olduklarını gösterecekler bir maç bir maç. Taraftarımız için camiamız ve kendimiz için de en azından sahnede ketrar göstereceğimiz bir yer, kendi güçümüzü göstereceğimiz bir sahne olarak göreceğiz. Kesinlikle bir intikam maçı olarak görmüyoruz.

Taraftarlara da seslenen Aykut Kocaman şöyle devam etti; Taraftarlar hesaplaşma olarak bakmamalı. Küçük hesaplaş- mamalarla işimiz olmalı. Geçen sene soluk soluğa rakibimiz olan hakikaten daha iyi olduğumuzu göstermek için orada olacağız. Vur kır parçalama olmamalı, yeteneklerimizle gücümüzle sportif limitlerimizi zorlayarak kazanmak için sahada yer alacağız. Çok yanlış böyle bir şey olmalı.

Bu büyüklüğümüze de yara açacak durumda. Biz büyük bir takımız. Bunu taraftarıyla oyuncusuyla bunu göstermeliyiz. Geçen sene istenmeyen olaylar yaşanmış olabilir, ama biz düşman takım değiliz. Trabzonspor izin Fenerbahçe, Fenerbahçe için de Trabzonspor düşman değiller. Trabzonspor bizim için sadece bir rakip. Taraftarlar sakin olsun. Kendine güvenen inanan ve onların hissettiklerini hisseden bir takım sahada yer alacak.

Bu arada Aykut Kocaman, büyük bir olasılıkla devre arasında bir forvet transferi yapacaklarını dile getirerek, Brezilyalı forvet Borges’in ilgilendikleri oyunculardan biri olduğunu kaydetti. Türkiye’den ise Eskişehirsporlu Alper ve Gençlerbirliği futbolcusu Soner’in de her takımla isimlerinin anıldığını söyledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu