FutbolGündem

Fenerbahçe Yönetimi’nin yeni UEFA hamlesi!..

Fenerbahçe Yönetimi’nin UEFA planı!.. Fenerbahçe Yönetimi ilk adımda İsviçre Federal Mahkemesi’ne giderek, UEFA’nın verdiği iki yıllık men cezasının kaldırılmasını isteyecek. İkinci adımda ise Avrupa Parlamentosu nezdinde yapılacak girişimler var.

Fenerbahçe Yönetimi, yeni hamle için CAS’ın gerekçeli kararını bekliyorlar. Önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları’na katılmak için mahkemeye başvuracaklar. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, UEFA Başkanı Platini ve Genel Sekreter Infantino’nun açıklamalarının ardından Fenerbahçe’nin bundan sonra ne yapacağı merak konusu. Sarı lacivertliler, mayıs ayından önce yaptıkları gibi başlarına ne geleceğini beklemek yerine bu süreçte önemli adımlar attılar.

Fenerbahçeliler, şike süreci boyunca savunmalarını, “Suçsuz oldukları ve kulübe komplo kurulduğu” tezi üzerine kurmuşlardı.
Ve bu tezlerini de şu ifadeyle dile getiriyorlardı: UEFA polis fezlekesiyle Fenerbahçe’yi cezalandırdı..

Davanın 3 ayağı vardı.

1- Adli yargı.
2- TFF’nin sportif yargısı.
3- UEFA’nın sportif yargısı.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR

Kulüp 2 yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezası alırken, Yargıtay Aziz Yıldırım ve yöneticilerin aldığı hapis cezalarını onadı. Bu kararla birlikte, “Herşey kapandı, bitti, UEFA şimdi hem kişilere ceza verecek, hem de TFF’den Fenerbahçe’yi cezalandırmasını istiyecek” yorumları yapılmaya başlandı. Ama Fenerbahçe kozunu saklı oynuyordu. Avrupa Parlamentosu üyeleriyle görüşmeler yapıldı. Dün Platini’nin açıklamasının ardından Fenerbahçe kulislerini yokladık ve bazı önemli ip uçları elde ettik.

1- MAHKEME İÇİN CAS KARARI BEKLENİYOR

Sarı – lacivertli yöneticilere göre CAS gerekçeli kararını en kısa sürede açıklayacak. İsviçre Federal Mahkemesi’nin incelemesinin de 2-3 ay süreceği hesaplanıyor. Fenerbahçe cephesi hemen İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvuracak ve UEFA’nın kendileri için aldığı 2 yıllık tedbir kararının kaldırılmasını isteyecekler. Kulüp avukatları tüm kozlarını hazırladılar.

2- YENİDEN YARGILAMA KOZU OYNANACAK

İsviçre Mahkemeleri’nden istenen karar çıkmazsa bir koz daha var. Bir süredir Fenerbahçe’nin Avrupa Parlamentosu ile yaptığı görüşmeler medyaya yansımıştı. Adil yargılanmadıklarını anlattılar.
Önümüzdeki sezon Avrupa’ya gidebilmek için ikinci koz yeniden yargılama. Bu kararın davanın seyrini tamamen değiştireceğine inanıyorlar.

Avrupa Kupaları için nabız yoklanıyor

Fenerbahçe yönetiminden bir isme sorduk. “Herhangi bir kuruma resmi bir başvuru var mı?” Yanıt oldukça ilginçti: Gayri resmi olamaz mı? Nabız yoklanamaz mı? Bu yanıtın açılımı aslında çok net:

1 Fenerbahçe, önümüzdeki sezon Avrupa’ya gitmek için çabalarını sürdürüyor.
2 Bunun için ilk adım, Platini’nin açıklaması.
3 İkinci ve büyük adım ise “Yeniden yargılama” kararının çıkması olacak.
4 Bu kararla birlikte Fenerbahçe bir kez daha UEFA’ya itiraz etme şansı bulacak.
5 UEFA itiraza “Hayır” derse o zaman İsviçre mahkemelerinde büyük dava başlayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu