FutbolGündem

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal; Kulüpler Birliği ne işe yarar!..

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, katıldığı bir tv programında, “Türk takımları UEFA’dan ceza alır ve Avrupa’ya gidemezse, mayısta başkanlığı bırakırım. Aziz Yıldırım’ın başına gelenleri ben yaşasaydım, kulübümden ayrılır, kendi mücadelemi verirdim” dedi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, şike konusunda UEFA kurallarına uygun kararlar alması konusunda ihtarname gönderdikleri TFF’yi akşam da TV’den uyardı; Türk takımları UEFA’dan ceza alır ve Avrupa’ya gitme hakkını kaybederse, mayısta başkanlığı bırakırım. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, dün gece Kanaltürk’teki Telegol programına konuk olan Ünal Aysal, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı…

Öğle saatlerinde TFF’ye gönderdikleri ihtarname için, “Galatasaray blöf yapmaz. Galatasaray, duygusal bir işletmedir. Benim görevim, kulübün menfaatlerini sonuna kadar korumaktır” yorumunu yapan Ünal Aysal, “Fenerbahçe küme düşürülürse biter, Türk futbolu da zarar görür diyenlere katılıyor musunuz?” sorusu üzerine, “Galatasaray geçen sezon 13’üncü sıraya kadar geriledi. Eğer küme düşseydi, batacak mıydık? Hayır. Juventus da düştü, geri geldi. Kural budur. Paşa paşa 2. ligde oynayıp geri gelecektik” ifadesini kullandı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Aziz Yıldırım’ın geçen hafta TFF ile Kulüpler Birliği’nin toplantısına gönderdiği mektup için de, “Taktik olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Fenerbahçeliler Aziz Bey’i destekliyor, Galatasaraylılar öyle yapmazdı

Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Başkanlığı’na devam etmesini de değerlendiren Aysal şöyle konuştu; Aziz Yıldırım’ın başına gelen şey benim başıma zor gelirdi. Büyük konuşmayayım ama ben bu mücadeleyi vermezdim. Ben kulübümü kurtarır, kendi mücadelemi kendim verirdim. Fenerbahçe taraftarı Aziz Bey’i destekliyor. Galatasaray taraftarı böyle değildir. Bizim taraftarlarımız 2-3 gün sorguladıktan sonra, başka biri gelsin de işimize bakalım diye düşünürdü.

TFF’nin şike konusunda karar alırken dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Aysal, “Başkan olurken projem kulübü Avrupa’ya taşımaktı. Eğer Türk takımları UEFA’dan ceza alır da Avrupa’ya gitme hakkını kaybederse mayıs ayında başkanlığı bırakırım.Çünkü o taktirde benim Galatasaray için çizdiğim proje suya düşer” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal; Kulüpler Birliği ne işe yarar!

Başkan Aysal, “Kulüpler Birliği’nin ne işe yaradığını anlamadım. Bunu çözmeye çalışıyorum” derken, UEFA hakkında ciddi şüpheleri olduğunu söyledi.

Kulüpler Birliği hakkında ilginç bir değerlendirmede bulunan Ünal Aysal, “Ben Kulüpler Birliği’nin ne işe yaradığını anlamadım. Bunu çözmeye çalışıyorum. Hakikaten çok elit bir tabaka. Kulüplere bir şeyler katmak için çalışıyorlar. Ancak, bir araya geldiklerinde ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum” dedi. Futbol camiasının küme düşme konusuna sıcak bakmadığını da ifade eden Aysal, “UEFA’nın verdiği sözleri tutacağı konusunda şüphelerim var. Nasıl karar verileceğini bilmiyorum. Çünkü suç belli değil” diye konuştu.

Galatasaray’ın Avrupa bağlantıları ile ilgili söylentileri de değerlendiren Ünal Aysal, “Bizim hiçbir şekilde Türkiye dışında bir kulüple merhabamız yok. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi bizi ilgilendirmez. Biz gitmedikten sonra bunun mantığı yok” dedi.

Ünal Aysal; Bülent Tulun Galatasaray’ın bir parçası, ondan vazgeçmem

Ünal Aysal, danışmanı Bülent Tulun’dan vazgeçmeyeceğini belirterek, “Bülent Galatasaray’ın bir parçası. Fatih Terim’le tartıştı diye gidecek değil. Fatih Hoca çalışmak istemeyebilir ama ben çalışanlarımı kendim belirlerim” dedi.

Galatasaray Başkanı Aysal; Bu ligin ne olacağı belirsiz

Ünal Aysal, İsviçreli Shaqiri’nin transferinde ağır davrandıklarını kabul ederek, “Ağırdan almamızın sebebi, ligdeki belirsizlik. Bir şeyler netleşmeden transfer yapmak istemiyoruz. Avrupa olmayacaksa ben pahalı transfer niye yapayım!” diye konuştu. Aysal, Anderlechtli Suarez’in transferinden de, 20 milyon euroluk bonservis bedeli nedeniyle vazgeçtiklerini sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu