FutbolGündem

Hacıosmanoğlu’nun Aziz Yıldırım’a hakaretten hapsi isteniyor!..

Hacıosmanoğlu’nun Aziz Yıldırım’a hakaretten hapsi isteniyor!.. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a “basın yoluyla hakaret etmek” suçundan iddianame hazırlandı…

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 6 Ekim’de Kadıköy’de oynanan maç sonrasında çıkan olaylara ilişkin bir gün sonra Trabzonspor Kulübü’ne ait resmi internet sitesinde “Trabzonspor Kulübü” imzası ile bir yazı yayımlandığı hatırlatıldı.

İddianamede, “Türk spor kamuoyunun dikkatine” başlığıyla yayımlanan yazıda, Hacıosmanoğlu’nun Aziz Yıldırım’a yönelik “ahlak ve adalet yoksunları” şeklinde sözler sarf ettiği ifade edilerek, bu sözlerin, Aziz Yıldırım’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu kaydedildi.

Hacıosmanoğlu’nun “ahlak yoksunları” sözü ile Aziz Yıldırım’a alenen basın yoluyla hakaret ettiği belirtilen iddianamede, Hacıosmanoğlu’nun, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Diğer yöneticiler hakkında kovuşturmaya yer yok

Aziz Yıldırım’ın avukatı tarafından ekim ayında Trabzonspor Kulübü’nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama nedeniyle Hacıosmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu kulüp yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, soruşturma kapsamında ifade veren Hacıosmanoğlu, açıklamanın kulüp başkanı olarak siteye kendisi tarafından konulduğunu ve diğer yöneticilerin bilgi ve rızalarının bulunmadığını kaydetmişti.

Başsavcılık, Hacıosmanoğlu’nun cezai sorumluluğun kendisinde olduğunu belirtmesi üzerine diğer kulüp yöneticileri hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu