FutbolGündem

Hacıosmanoğlu; Tek derdimiz temiz tarihimizi temiz olarak sürdürmek!..

Hacıosmanoğlu; Tek derdimiz temiz tarihimizi temiz olarak sürdürmek!.. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Tek derdimiz temiz tarihimizi temiz olarak sürdürmek ama siz bu pisliğin içerisinde hangi mücadeleyi verirseniz verin, size yardım edenlerle beraber o pisliğin içerisinde gömülüp gideceksiniz” dedi…

Hacıosmanoğlu; Tek derdimiz temiz tarihimizi temiz olarak sürdürmek!.. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Juventus’a elendiklerini anımsatarak, “Avrupa’dan iyi futbol oynamadan elenerek karşınıza çıkmayı istemezdik. Trabzonspor sevdalıların bizi bağışlamasını istiyoruz ancak basın toplantısını dün söylediğimiz için yapmak zorundaydık” ifadesini kullandı.

Trabzonspor ile ilgili bazı iddialara cevap verme zorunluluğunda olduklarına işaret eden Hacıosmanoğlu, “Kendi yalanlarıyla Türk futbolunu kirleten insanların ‘o kirlilikten ve pislikten nasıl kurtuluruz’ diye yalanlar üreterek kamuoyunda algı oluşturmaya çalışmaları, kendilerinin senelerden beri yaptıkları uygulamaları ‘acaba başkaları da yapıyor mu’ endişesine düştüler. Şahıs olarak muhatap almadığımız ama kurumsal olarak cevap verme zorunluluğu taşıdığımız için buradayız. Yoksa adı geçen şahsı cevap vermeye değer bulmadığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

“Kamuoyu, önemli bir kulübün yalancı başkanının yalanını bir daha görecek”

Trabzonspor’un kendi görev yaptıkları dönem içerisinde 80 milyon lira bulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkati çeken Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

“Şike sürecindeki pisliklerini nasıl örteriz diye kendi uydurdukları yalanlara önce kendileri inanıp sonra da algı yaratarak kamuoyunu inandırmaya çalışanlar, Trabzonspor’un temiz tarihine acaba nasıl gölge düşürürüz endişesini taşıyorlar. Malumunuz bu şahıs Trabzonspor’un mali yapısıyla ilgili önce kendi inandıkları yalanları, sonra da kamuoyunu inandırmaya çalışıyor. Bizim görev yaptığımız süre içerisinde 80 milyon lira para bulduğumuzu ve bu paranın nereden bulunduğunu, hangi siyasiler tarafından Trabzonspor’a aktarıldığından bahsediyorlar.

Şimdi kamuoyu böylesine önemli bir kulübün yalancı başkanının yalanını bir daha görecek. Borsaya açık bir şirketiz ve kamuoyu tarafından sürekli denetleniyoruz. Trabzonspor’a biz 80 milyon lira bulmadık. Eğer bulsaydık Trabzonspor’un faizi ve borcu bir tarafa, bugün çok daha rahat ekonomik olarak yönettiğimiz bir kulüp olurdu.”

Dönemleri içerisinde elde ettikleri gelirlere değinen Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

“Bizim geldiğimiz günden bu yana sabit gelirlerinin dışında Trabzonspor’a bulmuş olduğumuz kaynaklar vereceğim rakamlardır. Bunların 9 milyon 800 bin lirası Trabzonspor sevdalılarının ve bizlerin geçmişte ilişkisi olduğumuz iş adamlarından aldığımız bağışlardır. Yine sabit gelirlerin dışında bizim geldiğimiz süre içerisinde sponsorluktan elde ettiğimiz gelir ise 8 milyon 800 bin 70 liradır.

Trabzonspor sevdalıları ve bizim dostlarımızdan geri ödemek şartı ve faizsiz olarak aldığımız miktar da 9 milyon 550 bin liradır. Yani bunların toplamı 28 milyon 200 lira yapıyor. Şimdi 80 milyon nerede, 28 milyon nerede? Yani düşünün ki ligimizin çok önemli kulübünün başkanının bu konuda nasıl yalan söylediğini kamuoyu ile paylaşmak için bu toplantıyı yaptık.”

“Hırsız herkesi kendisi gibi sanır”

Trabzonspor’un, tarihinde hiçbir zaman illegal ilişki içerisinde olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu; Trabzonspor’un hiçbir başarısı yokken ‘oyuncuları nasıl transfer etti, devlet tarafından yapıldı’ diyor. Hırsız herkesi kendisi gibi sanır. Biz devletten de siyasetten de yardım görmedik. Sadece Trabzonspor’un kendi ismiyle, markasıyla ve bizim girişimimizle bu kulübe yardım topluyoruz. Borsaya açık bir şirket olduğumuz için bu bilgilerin hepsi zaten var ama art niyetli olursanız bunları söylersiniz. Bizim dönemimizde transfer edilen Bosingwa ve Malouda’ya bonservis parası vermedik, sadece aylıklarını ödüyoruz.

Aykut Demir’i Gençlerbirliği’nden 2 milyon 900 bin liraya aldık. Şu ana kadar 1 milyon 900 bin lirasını ödememize ve diğer ödemenin süresinin geçmesine rağmen İlhan Başkan’a teşekkür ediyorum, bize anlayış gösteriyor. Yine ara transfer döneminde aldığımız Alexandru Bourceanu’nun 600 bin avrosunu ödedik. Malumunuz olduğu gibi Trabzonspor gibi bir takımın bu paraları verecek gücü vardır.”

“Biz de sormak istiyoruz”

Hacıosmanoğlu, kulübe yöneltilen iddialara karşı kendilerinin de bazı sorularının olduğunu belirterek, “Şimdi biz de sormak istiyoruz, bizim elimizden şampiyonlukları çaldıkları sene oyuncuları kaçtı. Kaçıp gittikten sonra ekonomik sıkıntı içerisindeyken aldıkları oyuncuların onlarca milyon lira paralarını hangi iş adamları neyin karşılığında ödedi? Bunları kamuoyuna açıklamalarını istiyoruz. Bizim yaptığımız transferlerin toplamı 5 milyon avroyu bulmazken onlar bu paraları nereden buldular, bunu açıklasınlar. Bize bu atıfta bulunanlar bu süreci böyle yürüttüğü için ‘acaba bunlarda böyle mi yapıyor’ diyorlar. Biz sizin gibi olamayız. Tarihinde nasıl temiz yaşadıysa Trabzonspor yarın da öyle yaşayacak” diye konuştu.

“Bizim çalınan şampiyonluğu tescilleyip size verenler de bu kurullar”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurullarına yönelik olarak bazı eleştirilerin yapıldığını ifade eden Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; Bugün federasyona güvenmeyip bu kurullara da ‘paralel yapının kurulları’ diyorlar. Bu kurullar yıllardan beri size hizmet ediyordu. Bizim çalınan şampiyonluğu tescilleyip size verenler de bu kurullar. Tapelerde yediye beş, altıya dört sözlerini de söyleyenler sizlersiniz.

Dün size hizmet edenler ne oldu da hizmet edemez duruma geldi. FIFA ve UEFA’nın korkusu mu sardı? Ağır cezalar geleceğinin haberini mi aldınız da ‘eğer bu adaletsiz düzen değişmezse ligden çekiliriz’ diyorsunuz. Ligden çekilmesenizde belki TFF’nin kurullarıyla ayarladınız size ceza vermedi ama sonuçta bağlı olduğumuz kurullar size layık olduğunuz cezayı verecektir. Bundan hiçbir endişeniz olmasın.

“Tek derdimiz temiz tarihimizi temiz olarak sürdürmek”

Trabzonspor Kulübü olarak hiçbir zaman siyaseti kullanmadıklarına işaret eden Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti; Tek derdimiz temiz tarihimizi temiz olarak sürdürmek ama siz bu pisliğin içerisinde hangi mücadeleyi verirseniz verin, size yardım edenlerle beraber o pisliğin içerisinde gömülüp gideceksiniz.

Trabzonspor’u siyasetle paralel göstermeye çalışan bu zat-ı muhterem unutmasın ki ne bizden önce ne de bizim dönemimizde hiçbir siyasi yardım görmemiştir ama sizlerin siyaseti nasıl kullandığınızı, yanınızdaki sahte melekler ve şeytanlarla Trabzonspor’un şampiyonluğu çalındığında bütün güçlerinizi kullanarak nasıl menfaat elde ettiğinizi bu kamuoyu çok iyi biliyor. Biz temiz ve adaletli Türk futbolu adına her zaman doğruları istedik, bundan sonra da doğruları istemeye devam edeceğiz.”

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor olarak haklarını korumaya devam edeceklerini dilea getirerek, “Trabzonspor’un haklı olduğu bu davasında hem yurt içi hem de yurt dışı girişimlerimizle çok yakın zamanda Trabzonspor sevdalılarının beklediği sonucu namuslu Türk futbolu paydaşlarımızla alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu