FutbolGündem

‘Bu ülkede hukuk varsa bu kupa mutlaka Trabzonspor’un müzesine gelecektir’

Hasan Yener;  Bu ülkede hukuk varsa bu kupa mutlaka Trabzonspor’un müzesine gelecektir… Bordo mavili kulübün yönetici, “2010-2011 Süper Lig Kupası hiç hak etmeyen başka bir takımın müzesinde duruyor. Memlekette hukuk varsa bu kupa mutlaka Trabzonspor’un müzesine gelecektir” dedi.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, “2010-2011 Süper Lig Kupası şu an hak ettiği müzede değil. Hiç hak etmeyen başka bir takımın müzesinde duruyor” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın Eskişehir maçı sonunda yaptığı açıklamalara değinen bordo mavili yönetici, “Şike sürecinin bir tek mağduru var bu da Trabzonspor’dur. Fenerbahçe’nin çıkıp özür dileyeceğine kendini bu şekilde göstermesi son derece yanlış. 2010-2011 Süper Lig Kupası şu an hak ettiği müzede değil. Hiç hak etmeyen başka bir takımın müzesinde duruyor. Memlekette hukuk varsa bu kupa mutlaka Trabzonspor’un müzesine gelecektir” dedi.

Demirören bu sözü söylemiştir

Genel Sekreter Yener, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in “Ben olsaydım Fenerbahçe Devler Ligi’ne giderdi” şeklinde medyaya yansıyan açıklamalarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Başkan her ne kadar TFF’nin sitesinde yalanlasa bile muhtemelen bu söylemlerin büyük bir kısmının yapıldığı düşüncesindeyim, yanılabilirim de ama düşüncem bu yönde. Türkiye’de bazı şeyleri söylerken hem konumunuza bakacaksınız hem de hukuk devletinde yaşıyorsak geçerli olan hukuk kuralları olması lazım. Kişilerin ‘ben olsaydım böyle olurdu, şöyle olurdu’ deme hakları yok. Demokratik ülkelerde geçerli olan hukuk kurallarıdır.

UEFA bizim yapamadığımızı yapsın

Hasan Yener, bordo-mavili taraftarların İsviçre’nin Nyon kentinde yapacakları eylem konusunda ise, “Taraftarlarımızın yaptığı bu eylemlere Trabzon Kulübü olarak destek veriyoruz.. Herkes bu eylemde yerini alacak ve Trabzonspor’un hakkını bu şekilde UEFA’ya duyuracak. Biz istiyoruz ki UEFA Disiplin Kurulu bir an önce bu konudaki kararını versin.

Futboldaki yanlışlar bu şekilde düzeltilsin. En azından UEFA bizim yapamadığımızı yapsın diyoruz” yorumunda bulundu.

Niye pazartesi oynuyoruz?

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Yener, Trabzonspor’un maçlarını pazartesi oynamasıyla ilgili olarak “İş günü olması nedeniyle seyirci maça rağbet etmiyor. Trabzonspor’un maçlarını üst üste pazartesi oynaması manidar. Herhalde bu planlamayı yapanlar bunu gözden geçireceklerdir. Bu yanlışlardan döneceklerdir diye umut ediyorum. Düzenlemeyi yapanlardan adil olmalarını bekliyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu