FutbolGündem

Hikmet Karaman; Anadolu kulüpleri şaha kalktı

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, sezon başından itibaren bariz bir şekilde Anadolu takımlarının egemenliğinin söz konusu olduğunu söyledi.

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, özellikle Trabzonspor ile Bursaspor takımlarına vurgu yaparak, “Trabzonspor’un başında Şenol Güneş isminde öylesine mükemmel bir teknik direktör var ki , hem takdir ediyorum hem de alkışlıyorum. Oyuncuları ile olan iletişimi , zaman zaman medyaya yansıyan bazı oyuncularının tutarsız hareketler yapmasına rağmen göstermiş olduğu koçluğu çok örnek. Hele hele büyük takım dediğimiz takımlarda önceki yıllarda oynamasına rağmen , Burak’ın ortaya koyduğu performans futbol hayatının hiçbir evresinde bu denli yüksek değild” diye konuştu.

Hikmet Karaman; Başarı söz konusu olduğunda Trabzonspor ile Bursaspor’un bariz öne çıkıyor

Spor Toto Süper Lig’de pek çok takımın iyi kadrolara sahip olduğunu; ancak başarı söz konusu olduğunda Trabzonspor ile Bursaspor’un bariz öne çıktığını hatırlatan Hikmet Karaman, “Diğer Anadolu takımları da elinden geldiğince ligde mücadelelerini sürdürüyor. Biz de ligdeki ısrarcı tavrımızı sürdürmek için lig tatile girmiş olmasına rağmen ekibimle birlikte çalışmaları sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük, kalıcı başarıların kolay elde edilmediğini, kendi takımının da ileriki dönemlerde daha farklı başarılara imza atmasının imkansız olmadığını vurgulayan Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, başarıda katkı sağlayacak oyuncuların takım içerisinde mevcut olduğunu dile getirdi. Hikmet Karaman, ellerinde bulunan oyuncularla alt yapıdan gelecek oyuncuların performanslarını ortaya çıkarmak ve fayda sağlayacak transferlerin yapılabilmesi konusundaki düşüncelerini de açıkladı.

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman; Yeni yapılacak hamleyle iyi işler yapacağız

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Var olan oyuncuları oynatmak, fayda sağlayacak oyuncuları transfer edip oynatabilmek için takımda yer açmak gerek. Oynamayan oyuncu hele hele yabancıysa her maçta kulübede oturması doğru değil. Yabancı oyuncu ya oynayacak ya da oyuna girdiğinde oyuna etki edecek hamle gücüne sahip olacak. Bunu yapamıyorsa bir oyuncu, o zaman profesyonellik gereği yolların ayrılması gerekir. Aynı şekilde bir mevkiinin fazla alternatifi varsa yine doğru tespitte bulunup ona göre hamleler yapılması gerekir” ifadelerini kullandı.

Bu arada Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takımdan ayrılan oyuncuların ayrılış nedenlerinin şahsi bir karar olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizerek, kulüp adına yapılmış hamleler olarak algılamaları gerektiğini söyledi. Hikmet Karaman son olarak, ilerleyen günlerde yönetim kurulu ile istişarede bulunduktan sonra yeni yapılacak hamleyle iyi işler yapacaklarına inandığını ifade etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu