FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

İbrahim Akın; Savcı Mehmet Berk beni tehdit etti

Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada çapraz sorgusu yapılan futbolcu İbrahim Akın, “Ben Trabzonluyum, Trabzon’un şampiyon olmasını isterdim Trabzon’daki dayım bile beni tehdit ediyordu” dedi. Akın, Savcı Mehmet Berk’in kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Poliste baskı görmediğini belirten İbrahim Akın, “Önce savcılıktan başlayacağım. Poliste baskı oluşmadı. Savcı Mehmet Berk ön yargılı davrandı. Verdiğim ifademi beğenmedi. ‘İstediğim yönde ifade vereceksin’ dedi. ‘Vermezsen pencereden bak ailen bekliyor bir daha aileni göremezsin’ dedi” şeklinde konuştu. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Baktın mı pencereden?” diye sordu. Akın, “Hayır” karşılığını verdi. İbrahim Akın, söz konusu iddialar ile ilgili HSYK’ya da bilgi verdiğini, HSYK’nın kendisini dinlediğini söyledi.

İnançlı biri olduğunu ifade eden Akın, “Ama Mehmet Berk’e bedduam var. Ben iddia edilen suçlara karışmadım, arkadaşlarıma ihanet etmedim. İçim rahat” şeklinde konuştu.

Üye hakim, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın ifadesinde ‘BJK-İBB kupa maçı için, “70. dakikada maçtan alınmasını istedi. Ben de biraz daha dayanmasını istedim. Israr edince çıkardık’ dedi. Ne diyeceksin?” diye sordu. Ayağına kramp girdiğini belirten Akın, “Benim söylediğim zamandan daha sonra kendisi çıkardı” diye konuştu.

Üye hakim, Akın’a, “Biriyle yaptığın telefon görüşmende neden çıkardığını soruyor. Sen ‘ben istedim’ diyorsun. Sonra Beşiktaşla anlaştığınızı söylüyorsunuz.” dedi.

İbrahim Akın’ın bir cami imamı olduğu belirtilen bir kişiyle telefon görüşmesi dinletildi. Ses kaydının dinletilmesinden sonra mahkeme başkanının, “Burada hoca seni parayı almaya ikna ediyor gibi.” sözleri salondakileri güldürdü. Salonda gülüşmelere neden olan bu telefon konuşmasından sonra Akın, “Cahilce bir durum. Bana teklif gelmedi. Duyum vardı. Aslında at yarışından aldığım parayla hayır yapabilir miyim diyecektim. Bana gelen bir para teklifi yoktu. Menajerime gelmiş.” diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Menajerin İBB-FB maçında kendini sıkma FB seni istiyor dedi mi?” diye sordu. ‘Evet’ karşılığını veren Akın, menajerinin İBB-BJK maçında da aynısını söylediğini kaydetti.

“Tayfur Havutçu ve BJK’li yöneticilerle İBB-BJK maçının sonucunu etkilemek için herhangi bir görüşmen oldu mu?” sorusuna Akın “Hayır” karşılığını verdi.

İbrahim Akın, “Ben Trabzonluyum, Trabzon’un şampiyon olmasını isterdim Trabzon’daki dayım bile beni tehdit ediyordu.” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu