FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike DosyalarıTransfer

Kulüpler Birliği toplantısı bitti; Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva toplantıyı terk etti

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Türk futbolunda son dönemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva 58. maddenin değiştirilmemesi yönünde görüş belirterek toplantıdan ayrıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Türk futbolunda son dönemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı.
Vakfın, Astoria Alışveriş Merkezi’nde bulunan ofisinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören başkanlığındaki toplantıya, Futbol Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinin değiştirilmesine karşı olduklarını açıklayan Galatasaray Kulübü’nden başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Trabzonspor Kulübü’nden başkan Sadri Şener ve asbaşkan Nevzat Şakar, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen de katıldı.

Fenerbahçe Kulübü’nün asbaşkan Ali Koç ile yönetim kurulu üyesi Cihan Kamer ile temsil edildiği toplantıya kardeşinin vefatı nedeniyle Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı katılmadı. Bu arada Gaziantepspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüpleri başkanları, uçaklarının rötar yapması nedeniyle geç katılacakları öğrenildi.

SAMİ ALTINYUVA TOPLANTIDAN ERKEN AYRILDI

Kulüpler Birliği toplantısından erken ayrılan Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva, bir önceki toplantıda kendisine verilen sözlerin, bazı kulüpler tarafından tutulmadığını ve gündemde olan 58. maddenin değiştirilmemesi yönünde görüş belirterek toplantıdan ayrıldığını söyledi.

Şike yapanın cezasını çekmesi gerektiği söyleyen Altınyuva, “Hiçbir suç cezasız kalmamalı. Eğer benimde bir suçum varsa ben cezamı çekmeye razıyım” dedi. Çıkışta basın mensuplarının karşısına geçen ve bilerek geç katıldığını toplantıdan, aynı şekilde erken ayrıldığını söyleyen Altınyuva şöyle konuştu; Bir önceki Kulüpler Birliği toplantısında bana bazı sözler verilmişti. Kulüpler, maddi olarak zor durumda olduğumuz için bize destek vereceklerini ve serbest kalan oyuncularımızı transfer etmeyeceklerini söylemişlerdi. Fakat bazı kulüpler bu sözlerinin arkasında durmadı.

Bende buna tepki olarak geç katıldım ve 58. maddenin değiştirilmemesi yönünde görüş belirterek toplantıdan ayrıldım. Bu tür insanlar ile aynı yolda yürümek ve aynı masada oturmak istemediğim için toplantıyı terk ettim. Bu akşam yönetim kurulunu toplayarak bir karar alacağız. Aksi bir duruma kadar Kulüpler Birliği toplantısına katımayacağız.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu