FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

TFF’deki 5 Fenerbahçeli ve 3 Beşiktaşlı üye “EVET” derse küme düşme kalkacak!..

Küme düşme cezasının kalkıp kalkmaması için tartışmalar sürüyor ancak TFF yönetimindeki üye dağılımı, son karar için ipucu veriyor.

15 kişilik yönetimde yer alan 5 Fenerbahçeli ve 3 Beşiktaşlı üyenin ‘Evet’ demesi küme düşmeyi kaldırıyor. Trabzonlu Atalay ve G.Saraylı Gümüşdağ da teklifi sıcak bakıyor.

Kulüpler Birliği’nin üzerinde çalıştığı ve HABERTÜRK’ün dün “Kurtuluş reçetesi” başlığıyla ana hatlarını duyurduğu şike ile teşvik girişimine dahi küme düşme cezasını öngören Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinin değişimi konusundaki hazırlıklar büyük yankı yarattı.

Şimdi kafalarda “Acaba G.Saray’ın karşı çıkmasına rağmen kulüplerden çoğunluğun imzasıyla gelecek böyle bir değişikliği Futbol Federasyonu kabul eder mi?” soruları oluştu? Her ne kadar G.Saray Başkanı Ünal Aysal dün “Don Kişot değiliz” diyerek talimat değişimine yeşil ışık yakabileceklerinin sinyalini verse de, Sarı-Kırmızılı ekibin karşı çıkması da küme düşmenin kaldırılmaması için yeterli değil.

Gelin olayın ‘matematiğine’ girelim! Kulüpler Birliği Vakfı bu konudaki lobi çalışmalarına hız vermeye hazırlanırken, böyle bir önerinin gelmesi halinde Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun büyük bir sürpriz olmazsa bu öneriyi kabul etmesi bekleniyor. Zira 15 kişilik yönetim kurulunda 8 üyenin olumlu görüş bildirmesi halinde talimat değişiyor. Yönetim Kurulu’nda 5’er Fenerbahçeli ve Galatasaraylı, 3 Beşiktaşlı, 1’er de Trabzonsporlu ve Bursasporlu olmak üzere 15 üye var. Yani normal şartlarda sadece 5 F.Bahçe ve 3 Beşiktaş üyesinden gelecek oylar bile talimatı değiştiriyor.

AYDINLAR ‘HAYIR’ DESE BİLE!

Bu noktada gözler TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a çevrilecek. Çünkü daha önce “Talimat değişmeyecek” şeklinde açıklama yapan Aydınlar’ın tavrı olayın matematiğini etkileyebilir.

Ancak Trabzonsporlu Erdal Atalay ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yakınlığı ile bilinen Göksel Gümüşdağ’ın da talimat değişikliğine sıcak baktığı biliniyor. Bu arada talimat değişikliğine gidildiği takdirde, her fırsatta buna karşı çıktığını belirten Mehmet Ali Aydınlar’ın otoritesinin sarsılacağını düşünürek başkanlıktan istifa edebileceği de öne sürülüyor.

KİLİT DÖNEM MAYIS

TFF, talimat değişikliği için en uygun zaman olarak Süper Lig’in bitimini görüyor. Büyük olasılıkla Mayıs ayının son haftasında konu gündeme getirilecek. Disiplin Kurulu da değişmiş olan talimat çerçevesinde kararını verecek.

58. maddede istenen değişiklikler

Şikeye teşebbüs, teşvik ve teşviğe teşebbüs suçlarını işleyen küme düşmeyecek. Şikeye teşebbüsün karşılığı her bir maç için -3 puan, teşviğe -1 puan, teşviğe teşebbüsün cezası ise ağır para cezası olacak. Şike sahaya yansırsa, küme düşme cezası uygulanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu