FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Mahmut Özgener durdurulamıyor. Şike iddianamesinde yer aldı; şimdi de EXPO’ya başkan oldu!

Mahmut Özgener durdurulamıyor! Açıklanan şike iddianamesinin birçok yerinde ismi geçen ve enteresan konuşmaları ortaya çıkan TFF eski Başkanı Mahmut Özgener EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanlığı’na seçildi.

Olgun Peker’le konuşmaları ortaya çıktı, EXPO’ya başkan oldu! Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı ve Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özgener için İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığındaki EXPO Yönlendirme Kurulu toplantısında oylama yapıldı.

Vali Kıraç’ın önerdiği listede yer alan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara da yedi kişilik Yürütme Komitesi’nin diğer sivil üyeleri oldu.

Komitede İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı temsilen Müsteşar Suat Hayri Aka isimleri belirlendi.

EXPO Yönlendirme Kurulu’nun Balçova Termal Otel’de yapılan ikinci toplantısına 32 kişi tam kadro katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Türkiye Delegesi Murat Ersavcı’nın da bulundğu toplantı, basına kapalı yapıldı. Toplantının başında Kıraç, daha önce kurul üyelerinin de görüşünü alarak belirlediği isimleri okudu.

EXPO Yürütme Komitesi Başkanı ve üyeleri salondakilerin oybirliğiyle seçilirken Özgener’i meslektaşları Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, en coşkulu şekilde alkışladı. Toplantıya katılmayan Mahmut Özgener ise seçildiğini gazetecilerden duydu

Mahmut Özgener ve Olgun Peker!

Şike iddianamesinde eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener hakkında da çarpıcı ifadeler yer aldı. Mahmut Özgener’e yönelik iletişim tespitlerinde, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın futbol camiasındaki gücünden yararlanmaya çalıştığı ifade ediliyor. Şüphe çeken bazı konuşmalarının olduğu tespit edilen Özgener’in aracılar üzerinden görüşüp buluştukları Aziz Yıldırım’la bazı illegal işlere bulaştığı öne sürülüyor.

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın oynayacağı müsabakalarda görev alacak hakemlerin Sarı-Lacivertli ekip aleyhine karar vermemesi için girişimlerin olduğu, bazı müsabakalar öncesi de hakem ayarlaması yapıldığı aktarılıyor. Mahmut Özgener’in, bu hizmetlerinin karşılığında da futbol camiası içerisinde etkin konumda bulunan Aziz Yıldırım’ın desteğini almayı hedeflediği ve bu maksatla Aziz Yıldırım’dan gelen her türlü talebe olumlu cevap vermeye çalıştığının görüldüğü kaydediliyor.

İddianamedeki ilginç ayrıntılardan biri de Aziz Yıldırım hakkında örgütsel ilişkilerin tespiti ve ortaya çıkarılması adına 17 Şubat 2011’de başlatılan adli çalışmaların Özgener’in sayesinde olması. 4 Şubat 2011’de Giresunspor Başkanı Olgun Peker’le konuşmaları takibe alınan eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in daha sonraki süreçte Aziz Yıldırım’la bir araya gelmesi de soruşturmayı yürüten savcıyı harekete geçiriyor.

Olgun Peker; Sinan Engin değil bak şimdi sana bir şey diyeyim Sinan Özgener

Şike iddianamesinde Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mahmut Özgener, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, eski futbolcu ve menajerlerden Sinan Engin arasındaki bağa dikkat çekiliyor. 21 Aralık 2010’da Mahmut Özgener’in Olgun Peker’i aradığı görüşmede şu diyaloglar geçiyor:

Mahmut: Olgunum, oğlum şimdi solumda Apo, sağ koltukta Ahmet Çelebi, benim başkan koltuğumda Sinan Engin.

Olgun: Sinan Engin değil bak şimdi sana bir şey diyeyim Sinan Özgener.

Mahmut: Olgun gelecek misin yarın?

Olgun: Geliyorum geliyorum kaçta geleyim sabah?

Mahmut: Abi 10’da gel.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu