FutbolGündem

Hikmet Karaman; Üç maç kazanılarak takım oldum denemez

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Manisa 19 Mayıs Stadı’nda, ligin şampiyon adaylarından Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Manisaspor bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.

Manisaspor, Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde Tarık Almış Spor Tesisleri’nde yaptığı çift antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Ligin ikinci yarısına Kardemir Karabükspor,  Ankaragücü galibiyetleri ile iyibir başlangıç yapan Manisaspor, Trabzonspor, Galatasaray ile Beşiktaş’ın ardından Fenerbahçe’yi de yenerek lig de dört büyükleri yenme başarısını gerçekleştirmek istiyor. Cumartesi günkü karşılaşma için hazırlıklarını sürdüren Manisaspor’da önemli eksik bulunmazken, Teknik Direktör Hikmet Karaman, rakipleri Fenerbahçe’nin şampiyonluğa oynayan bir ekip olmasının yanı sıra bireysel olarak da son derece etkili oyunculara sahip olduğunu söyledi.

Fenerbahçe’nin, Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında farklı, Trabzonspor karşılaşmasında ise çok daha farklı bir oyun anlayışı ile mücadele ettiğini söyleyen Teknik Direktör Hikmet Karaman, takımının göreve geldiği günden bu yana gelişimini sürdüren bir ekip olduğunu belirterek şöyle devam etti;

Oyuncularım oyun anlayışlarını her geçen gün iyileştiriyor. Ancak bu iyileşme ve gelişme henüz istediğim düzeyde değil. Uzun vadede çalışmalarımızın karşılığını göreceğiz. Hafta boyunca Fenerbahçe karşılaşması ile ilgili yapacağımız hazırlıkların sonucunu ise karşılaşmanın sonunda göreceğimizden eminim.

Sezon başında görevde olmadığı dönemde rakiplerine yenildiklerini hatırlatan Teknik Direktör Hikmet Karaman, takımıyla birlikte bir ilki başarmak istediklerini ifade ederek, “Futbolcularımla yaptığım istişarelerde Fenerbahçe’yi yenmemiz halinde Türkiye’de, bir sezonda dört büyükleri yenen ender takımlardan birisi olabileceğimizi vurguladım” dedi. Teknik Direktör Hikmet Karaman, hafta boyunca yapacakları hazırlıkların meyvesini cumartesi günü oynanacak karşılaşmanın sonunda göreceğine emin olduğunun da altını çizdi.

Teknik Direktör Hikmet Karaman; Üç maç kazanılarak takım oldum denemez

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, özellikle Anadolu kulüplerinde üst üste gelen galibiyetler ile lig sıralamasında çıkılan basamaklarla birlikte ortaya çıkan “Avrupa ya gider miyiz ?” söylemlerine de değinirken, şunları söyledi; Herkes şampiyonluktan ya da Avrupa’ya gitmekten bahsediyor. Kimse takım olmaktan bahsetmiyor. Takım olmak dediğimiz şey öyle kolay değil. Üç maç kazanılarak takım oldum denemez.

İlk 11’de oynayan oyuncularınız, kulübede oturan oyuncularınız, futbolcularınızın deneyimi, takım olma yolundaki bir oyuncu topluluğunun futbolu nasıl oynadığı, gelişimin devamlılığı, istikrarı takım olmada temel unsurlardır. Unsurların oluşması Anadolu kulüplerinde uzun süreler alır. Bunları başarabilirseniz büyük, sürekli başarı elde edersiniz. Birkaç galibiyete bakıp şampiyonluk ile Avrupa hedeflerinin dillendirilmesi en küçük tökezlemelerde acımasızca yapılan eleştirileri beraberinde getirir.

Manisaspor’un başarılı teknik direktörü Hikmet Karaman, sezon sonuna kadar lige başladıkları ilk günden buyana nereden nereye geldiklerini unutmadan mücadelelerini sürdüreceklerini, sıfır puandan bugüne geldiklerini söyledi. Teknik Direktör Hikmet Karaman, eksiklerin tamamlanmasına yönelik sürekli çalışma içerisinde olacaklarını, ligin ilk yarısından itibaren haftalardır süregelen çıkışlarını sürdürmek istediklerini de belirterek, basamakları üçer–beşer değil tek tek çıkarak biryerlere gelmek arzusunda olduklarını vurguladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu