DünyaFutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Romanya Yüksek Hakem Kurulu Başkanı Avram, rüşveti uçakta aldı yine yakalandı

Romanya futbol camiası yeni bir rüşvet skandalı ile çalkalanıyor. “Kimse görmesin” diye rüşveti helikopterde alan Romanya Yüksek Hakem Kurulu Başkanı Vasile Avram tutuklandı.

Uzun süredir Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (DNA) Savcılarının takibinde olduğu belirtilen Yüksek Hakem Kurulu Başkanı Vasile Avram, FCM Targu – Mureş futbol kulübü başkanı Sorin Terbea’dan 19 bin Euro rüşvet almakla suçlanıyor. Parayı “kimse görmez” düşüncesiyle helikopterden almayı tercih eden Avram’ı pilotla ve Terbea ile yaptığı telefon konuşmalarındaki rüşvet pazarlığı yaktı.

İddiaya göre Başkan Avram, ikinci lige düşme tehlikesi olan FCM Targu – Mureş takımını bu tehlikeli durumdan kurtarması karşılığında kulüp başkanından 19 bin euro rüşvet aldı. Avram, Başkan Terbea’nın isimlerini verdiği hakemleri takımın maçlarında görevlendirdi.

DNA savcılarına göre, 21 Mayıs 2011 tarihinde FCM Targu- Mureş “U” Cluj maçı sırasında iki isim rüşvet görüşmeleri yaptı. Daha sonra Avram, helikopterde rüşvet zarfını teslim aldı. Helikopterde
kendisinin kimse tarafından gözetlenemeyeceğine inanan Avram daha önceki rüşvet iddiaları sebebiyle zaten savcıların takibindeydi.

Olaydan sonra rüşveti veren başkan Terbea da tutuklandı. Vasile Avram, gözaltına alındıktan sonra yaptığı ilk açıklamada paranın rüşvet olmadığını, kendisinin Terbea ile arkadaş olduklarını, 19 bin Euro’yu Almanya’daki mobilyası için aldığını ileri sürdü.

Steaua Bükreş Başkanı Gigi Becali;  Ben, futbol dünyasına adım attığım zaman bana önemli isimler, ‘rüşvet vermezsen şampiyon olamazsın’ diyorlardı

Ülkeyi sarsan rüşvet skandalı ile ilgili bir açıklama yapan Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Mircea Sandu, futbola bulaşan bu kötü imajdan dolayı bütün kamuoyundan özür diledi.

Bu olayın kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen eski Yüksek Hakem Kurulu Başkanı Ion Craciunescu ise, “Son zamanlarda hakemler inanılmaz hatalar yapıyordu. Ama başkanları işlerin iyi gittiğini söylüyordu. Büyük hatalar yapan hakemlere bile hiçbir şey söylenmiyordu. Bu çok garipti. Öyle inanıyorum ki, eğer hakemlerimiz itiraflara başlarsa savcılar bile çok şaşırır.”

Skandalları ile gündeme gelen Steaua Bükreş Kulübü Başkanı Gigi Becali de DNA savcılarının hakem operasyonuna tam destek verdi. 2008 yılında Steaua Bükreş – Universitatea Cluj maçında sahaya soktuğu 1,7 milyon Euro’luk rüşvet valizi soktuğu gerekçesiyle soruşturma geçiren Becali, “Romanya futbolunda işler kötüye gidiyor. Ben, futbol dünyasına adım attığım zaman bana önemli isimler, ‘rüşvet vermezsen şampiyon olamazsın’ diyorlardı. Eğer DNA savcıları beni ifadeye
çağırırsa her şeyi açık açık söylerim. Temizlik yapmamız şart. Artık dayanamıyorum” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu