DünyaFutbolGündem

Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılacak top görücüye çıktı!..

Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılacak top görücüye çıktı… UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılacak olan resmi topu görücüye çıktı.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, 25 Mayıs’ta Wembley’de oynanacak olan final için özel olarak tasarlanan futbol topunun üzerinde yer alan 1963 yılı ise dikkatlerden kaçmadı. Şimdiye kadar 6 kez şampiyonlar ligi finaline ev sahipliği yapan Wembley Stadı’nda ilk final 1963’te AC Milan-Benfica arasında oynandı. UEFA, bu unutulmaz finalin tarihini topun üzerine işleyerek bir nevi saygı duruşunda bulunmuş oldu.

50 yıl önce oynanan ilk finali AC Milan yıldız futbolcusu Gianna Rivera’nın muhteşem performansı Altafini’nin iki golüyle yenerken, Portekiz temsilcisinin tek golünü bir futbol efsanesi olan Eusebio kaydetmişti.

1968 yılında bu kez Manchester United-Benfica finaline sahne olan Wembley’de Graça’nın tek golü Portekizlileri yetmezken, George Best performansıyla sahanın yıldızı oldu. Wembley Stadı 1971 yılında ise Johan Cruyff ve Ajax efsanesini ağırlarken, 1978’de Liverpool’un unutulmaz ismi Dalglish attığı tek golle Brugge’yi finalde yıkarak kupayı Anfield Road’a götürdü.

Son iki finale Barça damgası

Katalan devi Barcelona, Wembley Stadı’nda oynanan son iki Şampiyonlar Ligi finaline damgasını vuran takım oldu. Barcelona, 1992 yılında Sampdoria ile oynanan finali Koeman’ın attığı tek golle kazanırken, 2011 yılında Messi ve arkadaşları Manchester United’ı 3–1 yenerek kupaya ulaşmayı başardı.

Unutulmaz finallerin hatırasıyla hazırlanan bu özel top, 12 Şubat’tan itibaren kullanılmaya başlanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu