FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Son dakika; TFF’den beklenen karar çıktı..Süper Kupa Finali ertelendi

Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı sona erdi. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 31 Temmuz günü oynanacak Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı TFF’nin İstinye’deki merkez binasında gerçekleştirildi. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa Finali’nin ertelendiğini açıkladı.

Bilindiği gibi Medya Oluşumu Grubu’nun yayın organları olan NationalTurk ve Futbolistan Gazeteleri, Süper Kupa Finali’nin erteleneceğini 14 Temmuz’da siz okuyucularımıza duyurmuştuk. Her zaman önceliği yakalayan ve tüm medya gruplarından önce  okuyucularını haberdar eden Medya Oluşum Grubu yayın organları NationalTurk ve Futbolistan bundan sonra da liderliğini sürdürmeye devam edecek.

14 Temmuz’da yayınlanan haberimizi okumak için aşağıdaki link’i tıklayabilirsiniz…

 http://www.futbolistan.net/tff-super-kupa-maci-erteleniyor-18352.htm

 Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın bugünkü toplantının ardından yaptığı açıklama;

Toplantıya yönetim kurulu ile çeşitli kurulların üyeleri katılırken, görüşmede öncelikli olarak Spor Toto Süper Lig’in başlangıç tarihi ve TFF Süper Kupa maçının durumu ele alındı. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa Finali’nin ertelendiğini belirtirken, federasyonun liglerin ertelenip ertelenmeyeceğine savcılıktan belgeler geldikten sonra karar vereceğini söyledi.

Mehmet Ali Aydınlar’ın yaptığı açıklama şöyle; Bugün yaptığımız yönetim kurulu toplantısında şike soruşturmasıyla ilgili alığımız kararları açıklıyorum. 31 Temmuz tarihinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa ertelenmiştir. Savcılıktan belgeler yarından itibaren federasyonumuza gelmeye başlayacaktır. Bu nedenle liglerin ertelenip ertelenmeyeceği konusuna en kısa sürede belgeleri gördükten sonra karar vereceğiz.

Dün bildiğiniz gibi UEFA’da görüşme yapılmıştı. UEFA’nın da bu konudaki desteği ve güvencesi bizimle birlikte. Bugün aldığımız kararlar bu kadar. Kupa maçı ileri bir tarihe ertelendi, tarihi belli değil” diye konuştu.

Mehmet Ali Aydınlar, “Beşiktaş’ın verdiği karara saygı duyuyoruz ama soruşturma sonuçlanınca kadar bizim yapacağımız herhangi bir şey söz konusu değil. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un yaptığı açıklamalar hakkında görüşü sorulan Aydınlar, “Ben sert eleştiri görmedim, herkes kendi beklentilerini yansıtıyor” şeklinde konuştu.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar; Acele karar almak istemiyoruz

Mehmet Ali Aydınlar, “Biz acele karar alalım demiyoruz, yanlış karar almamak istemiyoruz, doğru karar almak istiyoruz. Şu ana kadar elimize ulaşmış belge yok, yarından itibaren belgeler geliyor, yarından itibaren daha somut konuşabililirz. Belgeler bir seferde mi bize verilecek, yoksa bu bir başlangıç mı bunları gördükten sonra karar vereceğiz” dedi.

Yönetim kurulundan yetki aldıklarını belirten Mehmet Ali Aydınlar, “Erteleme yapacaksak ne kadar ertelmee yapacağız en kısa sürede açıklayacağız” diye konuştu.

Avrupa kupalarına katılacak takımları UEFA’ya 31 Mayıs’ta bildirdiklerini belirten TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA’nın da bunda değişiklik yapmayacağını belirttiğini, Avrupa kupalarına mevcut takımların gideceğini söyledi. Mehmet Ali Aydınlar, “Bu takımlardan suçlu olan ve cezaya uğrayan takımlar varsa UEFA o kulüp nezlinde karar verecektir” dedi.

Kendilerine şifreli belgelerin gelmesinin söz konusu olmadığını belirten Mehmet Ali Aydınlar, “Biz bununla ilgili özel bir çalışma düzeni hazırladık federasyonda” diye konuşut.

Mehmet Ali Aydınlar; Henüz soruşturma başlamış değil

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Henüz soruşturma başlamış değil, belgeler gelmiş değil, biz ne olduğunu bilmiyoruz, bizde sizler gibi medyadan takip ediyoruz. Küme düşme olacak mı, şike var mı, teşvik var mı bir şey bilmiyoruz” diye konuştu.

Mehmet Ali Aydınlar son olarak da, “SPK ile görüşüyoruz ama doğrusu bu soruşturmayla ilgili SPK ile görüşümüz yok ama diğer konularla ilgili SPK ile görüşüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu