FutbolGündemTransfer

SPK ‘dan Yıldırım Demirören ile Adnan Polat ‘a ceza

Galatasaray eski başkanı Faruk Süren ‘in NTV Spor Radyo ‘da ve NationalTurk ‘te yer alan açıklamalarının ardından SPK, Galatasaray ve Beşiktaş ‘a ceza kesti.

Hatırlanacağı gibi Faruk Süren, NationalTurk ‘te yer alan açıklamalarının ve NTV Spor Radyo ‘da yayınlanan Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programında ilginç bir çıkış yaparak başkanlığı döneminde SPK ‘ya aykırı hareket ettiklerini, SPK ‘nın da Galatasaray ‘ın ismi nedeniyle yapılanlara göz yumduğunu söylemişti.

Faruk Süren, “AIG bize mali disiplin getirmişti. AIG olsaydı, biz halka açık bir şirketten, 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık! SPK kuruluna aykırı davrandık! İsminin başında Galatasaray olduğu için, SPK yetkilileri müsamma gösterdiler cezai mekanizmayı yürütmemek için! Ve “birleşin ki kurtulalım” dediler! Biz de kurtulalım, siz de kurtulun… 392 milyon, halka açık bir şirketten çekildi! Ve bunun neticesinde, birleşme bir zaruret oldu, yoksa yasal yaptırımlar var! Sonra da bu, övünç kaynağı oluyor!” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından SPK, büyük futbol kulüplerinin borsada işlem gören şirketlerine kulüplerin isimleri nedeniyle ceza vermediği yönünde çıkan spekülasyonları dindirmek için daha önce fazla başvurmadığı bir uygulamaya imza atarak Galatasaray ve Beşiktaş’a usulsüz davranışları nedeniyle ceza verdi.

Yıldırım Demirören ‘e 17 bin 170, Adnan Polat ve yönetimine 114 bin 464 TL ceza

SPK, “sermaye piyasası mevzuatına aykırı edimleri” nedeniyle, aralarında Adnan Polat ’ın da bulunduğu Galatasaray Sportif ’in 7 yöneticisi ve Beşiktaş Futbol A.Ş ’ye en üst sınır olan 114 bin 464’er TL idari para cezası verirken, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ’e de 17 bin 170 TL idari para cezası kesti.

SPK ’dan yapılan açıklamaya göre Galatasaray A.Ş. ‘nin Galatasaray Spor Kulübü Derneği ’nden alacaklarının, kurulun 2008’deki kararına aykırı şekilde azaltılmadığı belirlendi. Bu nedenle yönetim kurulu üyeleri Adnan Polat, Mehmet Helvacı, Mehmet Yiğit Şardan, Ali Haşhaş, Murat Yalçındağ, Mehmet Yalçın Orhon, Doğan Sami, Hamdi Yalçınkaya’ya 2010 yılı için yasal üst sınır olan 114 bin 464’er TL idari para cezası verildi.

SPK, Beşiktaş Futbol A.Ş’ye 28 Aralık 2010’da çıkan transfer haberlerle ilgili olarak KAP’ta yayımlanan özel durum açıklamasındaki bilgilerin yeterli olmaması nedeniyle 17 bin 170 lira para cezası verdi. Başkan Yıldırım Demirören ’e ise Hugo Almeida transferini borsaya bildirilmeden önce açıkladığı için 17 bin 170 TL ceza verildi. Şirkete de özel durum açıklamasının mevzuata aykırı olarak SPK ’nın yazısı üzerine yapılması nedeniyle 114 bin 464 TL ceza kesildi.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu