FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Tarihi şike davasında 4. gün… Aziz Yıldırım’dan Olgun Peker’e; Mayıs’a kadar tutukluyuz!..

Tarihi şike davasının 4’ününcü gününde 401 sayfalık iddianamenin tamamı okundu. Verilen arada Olgun Peker basın mensuplarına, “Bilmediğiniz bazı şeyler var. Bunları belgeleri ile sizlere aktaracağım” dediği sırada yemeğe geçmek üzere olan Aziz Yıldırım gülerek, “Ne anlatıyor, Mayıs’a kadar tutukluyuz” dedi.

“Futbolda şike” iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 4. duruşmasında 401 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, 14 Şubat Salı günü yapılan ilk duruşmada iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunmasına başlanmıştı. 4 duruşma süresince iddianamenin okunması tamamlandı. Şike davasında 4. duruşma sona erdi. Davanın görülmesine pazartesi devam edilecek

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, aralıksız duruşma yapacaklarını belirterek, “Yani duruşmayı 3-5 ay ileri atmayacağız. Haftaya pazartesi duruşmaya devam edeceğiz. Davanın bütünlüğü için önce Olgun Peker ve onunla alakalı sanıkların savunmasını alacağız. Daha sonra ise Aziz Yıldırım’la başlayarak diğer sanıkların savunmalarını alacağız” dedi.

Tarihi şike davasında 4. gün… Aziz Yıldırım; Mayıs’a kadar tutukluyuz!..

Mart ayında da en az bir hafta duruşma yapacaklarını ifade eden Başkan Mehmet Ekinci, “Pazartesi savunmalara başlamadan görevsizlik ve yetkisizlikle ilgili talepleri alacağız. Tahliye taleplerini ise cuma günü alacağız” diye konuştu. Bunun üzerine tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu’nun avukatlarından Ersan Şen, tahliye talebinde bulunmak istediklerini belirtti. Başkan Ekinci talepte bulunma isteğini değerlendirmek üzere duruşmaya öğle arası verdi.

Verilen arada Olgun Peker, pazartesi günü yapacağı savunma ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Peker, “Bilmediğiniz bazı şeyler var. Bunları belgeleri ile sizlere aktaracağım” dediği sırada yemeğe geçmek üzere olan Aziz Yıldırım gülerek, “Ne anlatıyor, Mayıs’a kadar tutukluyuz” dedi.

Fenerbahçe’nin 1988 – 1989 sezonunun efsane kadrosu Silivri Cezaevi’nde

Bu arada duruşmaya izleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski futbolcular Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Ogün Altıparmak, Saffet Sancaklı, Şenol Ustaömer, Şenol Çorlu, Semih Yuvakuran, Erdi Demir, Hakan Tecimer, İsmail Kurt, Engin İpekoğlu, Selçuk Yula, Hasan Vezir ve Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, FB Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, FB Bayan voleybol takımı menajeri Violet Duca’nın aralarından bulunduğu isimleri Aziz Yıldırım arada el sallayarak selamladı.

Fenerbahçe’nin 1988-1989 sezonunun efsane kadrosundan ise Silivri’ye sadece 3 ismin gelmediği öğrenildi. Avusturalya’da bulunan kaleci Toni Schumacher, Teknik Direktör Todor Veselinoviç ve Müjdat Yetkiner’in duruşmaya gelemediği ama Yıldırım’a mesaj gönderdiği öğrenildi.

Yıldırım’a destek veren isimlerin tek tip sarı lacivert atkı taktıkları görüldü. Yıldırım, izleyiciler bölümünde ellerini önde birleştirmiş bir şekilde biraz arkada duran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a gülerek, “Hoca arkada durmak yok, saklama, kaldır elini” dediği duyuldu. Yıldırım basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru dönerek ise, “Memleketin durumu nasıl?” diye sordu.

Yıldırım’ın sürekli olarak sağ kolunu tutması ise dikkat çekti. Yıldırım dünkü duruşmada ‘Sağlığınız nasıl’ diyen habercilere “Sağ kolumda bir sıkıntı var” demişti. Duruşmaya verilen arada görüştüğümüz eski futbolcu Şenol Çorlu, “İçerisi dışarısı gibi çok soğuk. Burada olmak istemezdim. Kara bulutların çok yakında dağılacak. Herşey eskisi gibi olacak” dedi.

Rıdvan Dilmen; Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum çok üzüldüm

Rıdvan Dilmen ise , “Eski sporcular olarak kulübümüzü çok seviyoruz. Bu yaşanalar bir iddianameden ibaret. Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum çok üzüldüm. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm” diye konuştu.

Saffet Sancaklı da, “Hepimiz buraya destek olmak için geldik. Kişiler önemli ancak kişilerden daha çok Türk sporu önemli. Bugün Türk sporunda bir çok sıkıntının var olduğunu görüyoruz. TFF başkanı istifasına kadar gitti bu iş. Kişiler değişiyor ama düzen değişmiyor. Kaos bitmiyor. Bizim Aziz Yıldırım’ı çok moralli gördüm. Başkan etrafına da moral vermeye çalışıyor. Ama biz ne söylersek boş. Çünkü buradan çıkıp evimize gideceğiz. O dört duvar arasında kalacak ne kadar moralli olursa olsun” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Kocaman el sallayarak Yıldırım’ı selamladığı görüldü. Duruşmaya izlemeye gelen camiada “Taka Mehmet” olarak bilinen Mehmet Bostancı, Yıldırım’a “Sen çık ben girmeye razıyım” dedi. Yıldırım ise, “Yok benim rahatım iyi” yanıtını verdiği görüldü.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu