FutbolGündem

TFF eski başkanlarından Doğan Andaç hayatını kaybetti

TFF eski başkanlarından Doğan Andaç hayatını kaybetti… Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından ve Türk Milli Takımı ile Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden Doğan Andaç 88 yaşında hayatını kaybetti.

TFF eski başkanı ve Türk Milli Takımı ile Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Doğan Andaç dün gece, Ankara’da kaldığı özel bir bakım evinde hayata gözlerini yumdu. Ntvspor’un haberine göre, TFF’de 1980 yılında başkanlık yapan Andaç, A Milli Takım, Beşiktaş, Diyarbakırspor ve Denizlispor’da da teknik direktörlük görevlerinde bulunmuştu.

Andaç, Ekonomik İşbirliği Örgütü Kupası’nda 1965’te oynanan iki maçta Türk Milli Takımı’nın başında yer almıştı. Andaç, 1976’da Doğu Almanya ile oynanan ve beraberlikle tamamlanan Dünya Kupası elemesi maçında da teknik adam olarak görev yapmıştı.

2004 yılında Türkiye Futbol Adamları Derneği tarafından onur ödülü verilen Andaç’ın cenazesi, yarın Ankara Kocatepe Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek. Aynı zamanda emekli albay olan Andaç için Kocatepe Camisi’nde askeri tören düzenlenecek.

Futbolistan.net olarak Merhum Doğan Andaç’a Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu