FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Yunus Egemenoğlu’na usulsüz ödeme suçlamasından soruşturma başlatıldı

TFF’ye sıçrayan ve Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın gözaltına alınmasına kadar uzanan şike soruşturmasında çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Yunus Egemenoğlu’na usulsüz ödeme suçlamasından soruşturma başlatıldı.

Federasyon’un hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Yunus Egemenoğlu hakkında, yasa dışı para transferi ve yalan beyandan dolayı soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Önceki gün gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’la yeniden gündeme gelen şike soruşturmasında ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Zaman Gazetesi’nin haberine göre, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, şüpheli durumdaki Federasyon’un hukuk işlerinden sorumlu yönetici Yunus Egemenoğlu ile ilgili farklı bilgilere ulaştı.

Savcı, Egemenoğlu’nun bazı futbol kulüplerine usulsüz ödemeler yapılmasını sağladığını tespit etti. Ekonomik kriz içerisindeki Kocaelispor Kulübü’ne açıktan para aktarıldığı belirlendi. İddiaya göre; borç içerisinde yüzen kulübün yöneticileri, futbolcu alacaklarından kaçmak için Federasyon’dan, alacaklarının kulüp hesabına yatırılmamasını istedi. Federasyon da futbolcuların değil, kulübün yanında yer alarak bu talebe olumlu yaklaştı.

Bu süreci Yunus Egemenoğlu yönetti ve parayı bazı yöneticilerin hesabına yatırttı. Böylece kulüp, borçlu olduğu futbolculara, “Paramız yok, kasamız boş.” gerekçesini sunmaya devam etti. Edinilen bilgilere göre; bu ilişkiyi tespit eden Savcı Berk, hesap hareketlerini belgeleyerek Federasyon’un hukukçu yöneticisi hakkında soruşturma başlattı.

Aynı zamanda avukat olan Yunus Egemenoğlu, şike soruşturmasının şüphelilerinden biri. Savcı Mehmet Berk’in bu nedenle, Federasyon’un istediği delilleri uzun süre göndermeye yanaşmadığı kaydedildi. Daha sonra da Yunus Egemenoğlu’nun göremeyeceği şekilde kozmik odada tutulması şartıyla göndermişti. Konuyla ilgili olarak Zaman’ın sorularını cevaplayan Yunus Egemenoğlu, iddiaları reddetti.

Kendisinin ne imza yetkisi ne de talimat verme yetkisi bulunduğunu, sadece bir yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Yunus Egemenoğlu, “Savcıyla da herhangi bir konuda görüşme yapmadım. Ne ifadem alındı, ne bir soru soruldu, ne belge isteği oldu ne de bu yönde bir bilgi verildi. Tamamıyla dedikodudan ibaret” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu