FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener; Fenerbahçe düşmeden kupa talebimiz olmaz

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, arama konferansından çıkacak yol haritasının, Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike soruşturmasına ilişkin kararları bir an önce alması için bir baskı unsuru olacağını söyledi.

Trabzonspor camiasının ileri gelenleri, “Futbolda şike” davası süreciyle ilgili düzenlenen arama konferansı için İstanbul’da bir araya geldi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, konferans öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Sadri Şener, toplantıya katılanlara teşekkür ettiğini belirterek şunları kaydetti;

3 Temmuz’dan bu yana devam eden şike sürecinde gelinen noktayı tartışmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Çünkü çok uzayan bir süreç oldu. Neden uzadı? Doğruydu yanlıştı. Neticede bir sebep bulundu. Bu süreçte önemli taraflardan birisi de Trabzonspor’du. Federasyon yönetimi değişti. Bugün Trabzonspor’un ileri gelenleriyle fikir alışverişinde bulunacağız. Buradan da bir sonuç bildirgesi yayınlayacağız ve ona göre bir yol haritası çizeceğiz.

‘Bu yol haritası Trabzonspor’u nereye götürecek?’ şeklindeki soru üzerine Sadri Şener, “Bu federasyona hukuki kararların bir an evvel verilmesi konusunda bir baskı unsurudur. Benim işittiğim kadarıyla 5 Nisan’a kadar savunma için süre verildi. Neredeyse 1 yıl doluyor. Halbuki UEFA ‘Kanaat getirirsen kararını ver’ diyor. Federasyon değişti. İnşallah kararlarını verirler” şeklinde konuştu.

Sadri Şener, kupayla ilgili bir talepleri olup olmayacağı sorusunu, “İlk önce beraber olduğumuz, ligi eşit puanla bitirdiğimiz takımın bir disiplin soruşturması geçirmesi lazım. Bir alta düşmesi lazım ki ondan sonra bir talebimiz olur. Yoksa ‘Kupayı istiyorum’ demek esprinin dışında bir şey olmaz” diyerek cevapladı.

Bir basın mensubunun Trabzonspor’un borç miktarını “104 milyon avro” olarak ifade etmesi üzerine, “Hayır, TL. Başkalarının borcunu dolar, bizimkini daha yüksekten söylüyorsun. Sen hangi takımı tutuyorsun?” şeklinde esprili konuşan başkan Sadri Şener, Trabzonspor’un borcunun ödenebilecek miktarda olduğunu, kulüpte ekonomik sıkıntı bulunmadığını belirtti.

Bordo-mavili ekibin ligdeki durumu konusunda da konuşan Şener, play-off hedefine yaklaştıklarını kaydederek, “Play-offa katılırız gibi geliyor. Ancak bundan sonra ne olacağını kestirmek güç. İlk kez oynanacak. Ben de merak ediyorum. Bittikten sonra size söylerim” şeklinde konuştu.

Faruk Nafiz Özak’ın konuşması

Eski Bakan ve kulüp başkanlarından Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor’un tarihi 1910’a dayanan büyük bir camia olduğunu, kaydederek şunları söyledi; Trabzonspor çok büyük başarılara imza atmış, büyük sorumluluklar almıştır. Türkiye’yi her alanda iyi şekilde temsil etmiş büyük bir camiadır. Sporun her dalında bunu yapmıştır. 3 Temmuz’dan beri devam eden bir süreç var. Bir tsunami var Türkiye’de. Bunu sonuçlandırma aşamasına giriliyor. Burada bizim istediğimiz hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi. Amacımız o. Hiç bir tarafın mutsuzluğu bizi mutlu etmez. Hiç kimsenin suçlu olması bizi sevindirmez.

Biz yalnızca Trabzonspor’un hak ettiği sonuca ulaşması için yönetime destek olmak amacıyla bir toplantı yapıyoruz. Her zaman toplantı yapıyorduk, bugün biraz daha büyük çapta oldu. Yönetim yalnız değil. Yönetim bizi çok başarıyla temsil etti. Hiç ilişkisi olmayan arkadaşlar, sabah evinden alındılar, sorgulandılar ama tertemiz çıktılar. Başkanımız, yöneticilerimiz üzüldü ama onlara teşekkür edelim. Tertemiz olarak bugüne kadar Trabzonspor camiasına yakışır şekilde, etik kurulunun raporunda olduğu gibi bu işi götürdüler.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu