FutbolGündem

Trabzonspor’dan olay çıkartacak açıklama; Fenerbahçe küme düşürülsün!..

Trabzonspor’dan açıklama; Fenerbahçe küme düşürülsün!.. Trabzonspor Kulübü, UEFA ve CAS’ın ceza verdiği Fenerbahçe’nin küme düşürülmesini istedi.

Trabzonspor Kulübü, “Şike yapan kulüpleri barındıran bir Süper Lig kabul edilemez” dedi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Trabzonspor, Fenerbahçe’nin küme düşürülmesini istedi. Bordo – mavili kulüpten “Türk futbol sistemi şikeyi korumaktadır!” başlığı ile dün yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“2010-2011 sezonunda şike yapan şahıslar hâlâ futbolumuzun içindedir. UEFA ve CAS, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe yöneticilerinin şike yaptığını belirtmiş ve ceza vermiştir. Fakat TFF, UEFA ve CAS kararlarını uygulamamaktadır. Süper Lig’de 2014-2015 sezonu başlamadan evvel şike yapan şahıslar futboldan men edilmeli ve kulüpleri alt liglere düşürülmelidir.

INTERPOL İLE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Şike yapan şahısları ve kulüpleri barındıran bir Süper Lig kabul edilemeyeceği kaydedilen açıklamada, “Tüm futbol ailesi, şikeye karşı UEFA, FIFA, Europol ve Interpol ile işbirliği yapmalıdır” denildi. Açıklamada kulübün gerekirse İsviçre mahkemelerine gidebileceği de belirtildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu