DünyaFutbolGündem

UEFA, 76 takımı yakın takibe aldı!..

UEFA 76 takımı yakın takibe aldı!.. UEFA, aşırı harcamaların önüne geçmek için getirdiği Finansal Fair Play kurallarına uymayan 76 kulübü yakından takip etmeye devam ediyor.

Yapılan araştırmalarda 20 kulübün kesin risk taşıdığı belirtilirken, bunlara ne tür yaptırımlar uygulanacağı ise henüz netlik kazanmadı. Finansal Fair Play kurallarına göre Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Napoli, Borussia Dortmund ve Bayern Münih gibi dev takımlar gelirlerindeki dengeden dolayı kurallara tam uyan kulüpler olduğu için ceza almayacak. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, ancak başta Atletico Madrid, Juventus ve Roma olmak üzere pek çok önemli kulüp ise mali dengesizliklerinden dolayı risk altında bulunuyor.

Transfer yasağı gelebilir

Finansal Fair Play’den ceza alması muhtemel takımlar ise PSG, Chelsea, Liverpool, Manchester City ve Inter olarak gösteriliyor. Yaptıkları büyük harcamalarla bütçelerini aşan ve UEFA tarafından inceleme altına alınan bu kulüplere transfer yasağı getirilmesi bekleniyor. Yasaktan korunmak için bu kulüplerin UEFA ile anlaşma yoluna gideceği de gelen haberler arasında.

600 milyon Euro açık var

şampiyonlar ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılan takımlardan üçte birinin yani 76 kulübün yapılan hesaplamalarda 600 milyon Euro açık verdiği tespit edildi. UEFA, kulüplere iki yıllık izleme dönemi için 45 milyon Euro açık bildirme izni veriyor. Bu sezon incelenen 237 kulüp arasından 104’ü belirlenen 5 milyon Euro eşiğinin altında olduğu için değerlendirmeden muaf tutuldu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu