FutbolGündem

UEFA, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i Nyon’a çağırdı

UEFA, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i Nyon’a çağırdı… UEFA yeni bir reform harekatına başlıyor. Bu nedenle 53 ülkenin Futbol Federasyonu Başkanı ve Genel Sekreteri bu toplantı için Nyon’daki UEFA Merkezi’ne çağrıldı.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Afrika Kupası’ndan dün dönen UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik de bu toplantı için bugün İsviçre’ye hareket edecek. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise hafta başından itibaren İsviçre’de bulunuyor.

PAKET HAZIRLANIP FIFA’YA SUNULACAK

Yarın başlayacak ve iki gün sürecek toplantı hakkında bilgi veren Erzik, “Kapsamlı bir harekatı masaya yatıracağız. Bu konuda herkesin fikri ve görüşü alınacak. Daha sonra kararlaştırılan konular bir kitapçık haline getirilip, FIFA’ya sunulacak” dedi.

2020 İÇİN 2014’ÜN MART AYINDA YARIŞMA AÇILACAK

Şenes Erzik, Türkiye’nin de talip olduğu, ancak UEFA’nın 60. yılı dolayısıyla sadece bir defaya mahsus olmak üzere şampiyonanın 12-13 şehre alınmasının gerçekleştiğini hatırlatarak, “Ne yazık ki herkesin bildiği üzere 2020 Yaz Olimpiyatları, UEFA’nın 60. yılı ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası birbirleriyle çakıştı. Bir tek ben bu organizasyonun dağılımına karşı çıktım. Neticede oylamada 7’ye 6 kaybedildi. Çünkü Platini’nin de oyu tek bir kent yapılması doğrultusunda değildi. 2020 için 2014’ün Mart ayında UEFA bir yarışma açacak ve turnuvanın hangi kapsamda nasıl düzenleneceği konusunda daha kapsamlı bir yere varacak” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu