FutbolGündem

Ünal Aysal; Yabancı kuralının değişmesi için hukuksal kademeleri zorlayacağız!..

Ünal Aysal; Yabancı kuralının değişmesi için hukuksal kademeleri zorlayacağız!.. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yabancı kuralının değişmesi konusunda başlattıkları hukuki girişimlere devam edeceklerini söyledi.

Başkan Ünal Aysal ayrıca, sarı – kırmızı kulübün çalışanları ile ilgili gündeme gelen polemiklerin yersiz olduğunu belirtti. Ntvspor’un haberine göre, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bir sponsorluk anlaşması için düzenlenen imza töreninde, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Yabancı oyuncu konusunda ısrarcı olacaklarının altını çizen Aysal, Avrupalı futbolcuların da Türk statüsünden sayılması için gerekli hukuki girişimlere devam edileceğini belirtti. Aysal ayrıca, son günlerde isimleri sıkça gündeme gelen Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal’ın, TFF’de çalıştıkları dönemde Fenerbahçe ya da başka bir kulübe zarar verecek davranışta bulunmadıklarını ifade etti.

“AVRUPALI FUTBOLCULAR DA TÜRK STATÜSÜNDE OYNAMALI”

Yabancı futbolcuların Türk statüsünde sayılması için başlattıkları hukuki girişimleri devam ettireceklerini belirten Ünal Aysal, “Bir sohbet sırasında, ‘bu değişiklikleri zamanında yapmayanlar değişir’ dedim ama ben değiştiririm demedim. Böyle bir gücüm yok. Ancak bir arzumu belirtmiş olabilirim. Galatasaray’ın gerçekleştirmek istediği ve hakkı olduğunu düşündüğü noktalarda biz başka yolları da deneyeceğiz. Federasyondan geçemiyorsak başka yolları denemek ve buralarda başarılı olmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstermek zorundayız. Görevimiz bu ve doğru düşündüğümüze inanıyorum. Eğer Avrupa’da, Türk oyuncular Avrupa’lı oyuncu statüsünde oynuyorsa, Türkiye’de de Avrupa’lı oyuncuların Türk statüsünden oynaması kadar doğal bir şey olamaz” dedi.

“AMACIM 3-5 TANE FAZLA FUTBOLCUM OLSUN DEĞİL”

Amaçlarının 3-5 tane fazla yabancı futbolcuya sahip olmak olmadığının da altını çizen Aysal, “Ben burda 3-5 tane fazla oyuncum olsun diye uğraşmıyorum, bu bir prensip olayıdır. Ya Avrupalısınız, ya da değilsiniz. Türkiye’deki hukuksal kademeleri geçtikten sonra, gerekirse yurt dışındaki hukuksal kademeleri zorlayacağız. Ve neticede doğru olduğunu bildiğimiz şeyleri Türkiye’ye kazandıracağız. Bunun sonucunda Türkiye kazanacaktır. Türkiye ya Avrupa ülkesidir, ya da tek başına bir adadır. Biz bu adada yaşamıyoruz arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

“O ARKADAŞLARA GELECEK HER SALDIRI YERSİZDİR”

Son günlerde sıkça gündeme gelen Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal’ın, TFF’de çalıştıkları dönemde Fenerbahçe’ye zarar verecek bir davranışta bulunmadıklarını ifade eden Aysal, “Bu arkadaşlarımız, TFF’de profesyonel olarak çalıştı. Başlarında bir başkan vardı. Ve kurumsal bir yöntemle çalışıyorlardı. Yukarıdan, başkanlarından bir onay çıkmadan, hiçbir şeyi yerine getirmediler.

Ben Galatasaray Başkanı olarak olaya eğilip baktığım zaman, ne Fenerbahçe’ye, ne de başka bir takıma zarar vermediklerine kanaat getirdiğim için Galatasaray’da göreve aldım. Yoksa Böyle bir riski almazdım. Eğer buna gönülden inanmasaydım, bugün bu arkadaşlarım yanımda oturuyor olamazdı. O arkadaşlara gelecek her türlü saldırı ve itham, son derece yersiz ve gereksizdir. Sadece gündemi değiştirmeye dönük gayretlerdir. Benim olaya bakış şeklim de böyledir” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu