Haber

2010 Dünya Kupası Danimarka milli takımı kadrosu

Kuzey Avrupa futbolunun söz sahibi ekiplerinden biri olan Danimarka, Güney Afrika’da tur vizesi ararken gidebildiği kadar ilerlemek istiyor.

Danimarka denince futbolda akla gelen birkaç isim ve olay var. Öncelikle dünya futbolunun gördüğü en yetenekli futbolcular arasında yer alan Laudrup kardeşler bu ülkeden çıktı ancak çok daha önemlisi, tatilden apar topar çağrılarak katıldıkları EURO 92′de şampiyon olmaları bu Kuzey ülkesini Avrupa’da söz sahibi yapmaya başladı.

O dönemdeki başarısını, yetenekli jenerasyonu sayesinde elde eden Danimarka, ilerleyen yıllarda bu gücünü yitirse de, katıldığı her platformda, her ülkeye karşı dimdik ayakta kalmasını bildi.

Danimarka’nın kadrosuna bakıldığında, Avrupa’nın önemli liglerinde ve takımlarında forma giyen ve geçmişte giymiş oyuncuların varlığı dikkat çekiyor. Bu da, bu tür turnuvalarda çok önemli bir yere sahip olan “tecrübe” faktörünün takım içinde yeterince var olduğunu gösteriyor.

Daniel Agger, Jon Dahl Tomasson, Dennis Rommedahl ve Premier Lig’de iyi bir sezon geçiren, aradığı süreleri bulan Nicklas Bendtner önderliğinde Danimarka, G.Afrika’da Hollanda, Japonya ve Kamerun’un arasından sıyrılıp gruptan çıkmaya çalışacak.

Danimarka, Dünya Kupası Eleme Maçları’na 4-2-3-1 düzeni ile başlayıp 4-3-3′e döndü. Bu turnuvada da bu iki taktiğin deneneceği muhtemel. Ancak elemeler ve hazırlık maçları ile Dünya Kupası maçlarının, “telafi edilebilirlik” anlamında farklı öneme sahip olduğu düşünüldüğünde, G.Afrika’da, orta sahası kalabalık bir Danimarka izleyebiliriz. Bu da 4-2-3-1 sistemine dönebilecekleri anlamına geliyor.

Takımın savunma hattı, Agger ve Kroldrup gibi İngiltere ve İtalya liglerinin tozunu yutmuş iki isme emanet olacak.

Zengin orta saha hattında ise kanatlarda Rommedahl, Jensen, Gronkjaer ve Jorgensen, orta sahada ise Christian Poulsen gibi defans yönü güçlü, Tomasson gibi hücum yönü güçlü iki önemli oyuncu var. Bu oyuncuların tamamına yakını tecrübe anlamında da oldukça iyiler.

Forvette ise, Arsenal formasıyla bu sezon sıkça boy gösteren ve uzun süreli sakatlıklar yaşayan van Persie’nin yerini dolduran Bendtner, gole en yakın isim olacak.

Dünya Kupası tarihindeki olumsuz karnesine rağmen Danimarka’nın tecrübesi en büyük avantajı olacak. Grupta favori Hollanda’yı da zorlayacak yegane takım görünümünde… Kamerun ve Japonya ile verecekleri gruptan çıkma mücadelesi izlenmeye değer olacak.

İŞTE DANİMARKA 2010 KADROSU;

Kaleciler

Thomas Sorensen, Stephan Andersen, Jesper Christiansen

Defans

Simon Kjaer, Daniel Agger, William Kvist Jorgensen, Lars Jacobsen, Per Kroeldrup, Simon Busk Poulsen, Patrick Mtiliga

Ortasaha

Christian Poulsen, Daniel Jensen, Jesper Gronkjaer, Martin Jorgensen, Thomas Kahlenberg, Jakob Poulsen, Mikkel Beckmann, Dennis Rommedahl, Thomas Enevoldsen, Christian Eriksen

Forvet

Jon Dahl Tomasson, Nicklas Bendtner, Soren Larsen

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Danimarka, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 1. grupta mücadele etti. Danimarka, Portekiz, Macaristan, İsveç, Arnavutluk ve Malta’nın yer aldığı grupta 1. olarak doğrudan finallere katılma hakkı elde etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu