Haber

2010 Dünya Kupası Gana milli takımı kadrosu

2006′da ilk kez bir Dünya Kupası’na katılan Gana, özellikle dünya futboluna önemli bir yıldız sunamamanın sıkıntısını da yaşıyor.

Gana Milli Takımı’nın kalesini ülkemizde de bir dönem Galatasaray, Ankaraspor, Sakaryaspor, Antalyaspor gibi takımlarda oynayan Richard Kingson (Faruk Gürsoy) koruyacak. Kingson’ın dışında ise 2 genç kaleci Daniel Adjei ve Stephan Ahorlu da kadroda yer alıyor.

Milli Takım kadrosunda olan futbolculardan sadece ikisinin ülkesinde oynadığı ve kadrodaki oyuncuların birçoğunun dünyaya karmaşık bir şekilde yayıldığı da dikkatlerden kaçmıyor. Bu iki futbolcunun da Kingson’ın arkasında yedek bekleyecek olan 20 ve 21 yaşındaki Adjei ile Ahorlu olması da ayrı bir parantez.

2006 Dünya Kupası’nda son 16′ya kalmayı başaran Gana, Brezilya’ya elenmişti. Savunma hatlarında John Mensah, John Pantsil, Eric Addo ve Sarpei gibi isimler bulunuyor. Hem tecrübeli hem de güçlü fizikleriyle dikkat çeken oyunculardan kurulan bir defans hattına sahip olan Gana’nın bu konuda alternatifleri sınırlı.

Sağ bekte mükemmel işler yapabilecek bir isim olan Samuel Inkoom’un dışında Lee Addy, Gana için bir futbol efsanesi olan Abedi Pele’nin oğlu Ayew ve Isaac Vorsah gibi genç isimler de forma giymek için sırada bekliyor olacak.

Gana’nın omurgası ve en güçlü olduğu bölge kuşkusuz orta alan. Gana, Sulley Muntari, Derek Boateng ve Kevin Boateng gibi Avrupa’nın üst düzey liglerinde oynayan oyunculara sahip.

Orta sahada Muntari, oynatılırsa Kwadwo Asamoah, eski günlerinde olsama bile eski Fenerbahçeli Stephan Appiah, takıma katkı sağlayabilecek türden oyuncular. Gana orta sahasında güçlü ve hızlı oyuncuların ne kadar katkı yapacağı bu turnuvada Gana adına önemli bir etken olabilir.

Gana Milli Takımı’nın forvet hattı 2006 Dünya Kupası’nda da beraber oyunculardan kurulmuş durumda. Fakat bu alanda alternatif oyuncuların az olması onlar adına dezavantaj olabilir. Ofansif bir futbol yerine daha çok orta sahaya önem veren Gana’da, Matthew Amoah, Asamoah Gyan, Prince Tagoe ve Dominic Adiyiah 2010 Dünya Kupası kadrosunda.

Forvet hattında Amoah ile Gyan’ın performansları oyuna olan katkıları ve orta sahadan ne kadar destek aldığı takımın maçlar içindeki gidişatına etki edebilir.

2010 Dünya Kupası’nda D Grubu’nda Almanya, Avustralya ve Sırbistan ile mücadele edecek olan Gana grupta sürpriz yapabilecek potansiyele sahip bir takım. 20 yaş altı ve A Milli Takım?da aynı oyun tarzını oturtup bunu iyi kullanabilecek durumda olmaları önemli bir avantaj olabilir.

Defans ve orta sahada görev verilecek oyuncuların iyi seçilmesi ve forvet hattında görev yapacak isimlerin formu Gana’nın bu gruptan çıkabilmesi için önemli bir faktör.

Dünya Kupası gibi organizasyonlarda nasıl oynayacağını öğrenmesi için Gana?nın biraz daha tecrübeye ihtiyacı var. Avrupa takımlarının ritmine ayak uydurabilmek belki zor olabilir ancak güçlü, ayakta durmasını bilen, iyi defans yapan Gana?ya gol atabilmek de diğer takımları zorlayabilir.

4-4-2 sistemin üzerinde duran Gana, bu turnuvada 4-5-1 sistemini de kullanabilecek durumda. Ancak Gana’nın çift forvetle oynaması ise Dünya Kupası?nda takım adına farklı bir gelişme olabilir. Sıkıntıya düştüğü maçlarda siyah-yıldızların çift forvetli ve kanatlardan gelen destekle rakibi bozan bir oyun yapısına uygun olacağı da farklı bir ayrıntı.

İŞTE GANA 2010 KADROSU;

Kaleciler

Daniel Agyei, Stephen Aholu, Richard Kingson

Defans

Hans Adu Sarpei, John Pantsil, John Mensah, Samuel Inkoom, Jonathan Mensah, Isaac Vorsah, İbrahim Ayew, Lee Addy

Ortasaha

Anthony Annan, Derek Boateng, Stephen Appiah, Sulley Muntari, Andre Ayew, Quincy Owusu Abeyie, Kwadwo Asamoah, Kevin-Prince Boateng

Forvet

Asamoah Gyan, Prince Tagoe, Matthew Amoah, Dominic Adiyiah

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Dünya Kupası Afrika elemelerinin ikinci turunda, E grubunda Gabon, Libya ve Lesotho ile eşleşen Gana, zor da olsa bu grubu averajla birinci sırada tamamladı ve bir sonraki tura katılma hakkı kazandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu