Haber

2010 Dünya Kupası Japonya milli takımı kadrosu

Asya futbolunun önde gelen ekiplerinden Japonya, ülkesinde gelişen futbola paralel olarak dünya futbolunda, adından gittikçe daha fazla söz ettiren bir ekip olarak dikkat çekiyor.

Dünya futboluna son yıllarda sunduğu yeteneklerle de öne çıkmaya başlayan Japonya, Avrupa’da forma giyen oyuncuları ve Avrupa’dan ülkesine dönüş yapan Nakamura önderliğinde, Hollanda, Danimarka ve Kamerun ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.

Japonya genelde maçlarda 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya yayılmayı tercih etmekte. Özellikle orta sahada hücuma dönük oynayan Nakamura ve Honda ile etkili olan Asya ekibinde eski G.Saraylı Inamoto ise defans ile orta saha arasında köprü görevini görüyor.

Takımın forvet hattını ise Serie A’da Catania forması giyen Morimoto ile Nagoya Grampus takımında oynayan Tamada oluşturuyor.

Dünya Kupası’nda Hollanda, Kamerun ve Danimarka ile aynı grupta yer alan Japonya, kağıt üstünde bu üç takımın gerisinde gözüküyor ve ilk iki yolunda en az şans verilen takım durumunda.

Ancak iyi organize olabilen ve takım olarak sahada mücadele etmekte başarılı olan Japonya’nın, hafife alınması durumunda bu üç takımdan en az birinin üzerine çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Kaleciler

Seigo Narazaki, Eiji Kawashima, Yoshikatsu Kawaguchi

Defans

Yuichi Komano, Marcus Tulio Tanaka, Yuto Nagatomo, Atsuto Uchida, Daiki Iwamasa, Yasuyuki Konno, Yuji Nakazawa

Ortasaha

Yuki Abe, Yasuhito Endo, Daisuke Matsui, Shunsuke Nakamura, Kengo Nakamura, Makoto Hasebe, Keisuke Honda, Junichi Inamoto

Forvet

Shinji Okazaki, Keiji Tamada, Kishi Yano, Yoshito Okubo, Takayuki Morimoto

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Japonya, 2010 Dünya Kupası Asya elemelerine 3. turdan katıldı. Bu turda Bahreyn, Umman ve Tayland ile 2. grupta yer alan Japonya, grubu ilk sırada tamamlayarak 4. tura kaldı.
Japonya 4. turda Avustralya, Bahreyn, Katar ve Özbekistan ile 1. grupta yer aldı. Bu grupta Avustralya’nın arkasından ikinci oldu ve Afrika biletini aldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu