DünyaFutbolGündem

2010 Dünya Kupası’nın yıldızları ödüllerini aldı

2010 Dünya Kupası’nın yıldızları Forlan, Müller ile Casillas ödüllerini Almanya’nın Nürmberg kentinde düzenlenen törenle aldı.

Dünya Kupası güzel hatıralarla son buldu. İspanya’nın ilk kez dünya şampiyonu olduğu kupada yıldızı parlayan 3 oyuncu, Diego Forlan, Tomas Müller ile Iker Casillas ise Almanya’nın Nürmberg kentindeki özel bir gecede bir kez daha o günlere geri döndü. 3 oyuncuya, Franz Beckenbauer’in de onur konuğu sıfatıyla katıldığı törende, kupa sırasında layık görüldükleri ödülleri dağıtıldı.

Daha önce Buffon, Kahn, Bartez gibi isimlerin kazandığı Altın Eldiven ödülüne layık görülen Iker Casillas, dünya kupası boyunca sadece 2 gole izin verdi. Real Madrid’in de kalesini koruyan deneyimli file bekçisi, özellikle final maçında kurtardığı gollerle matadorların tarihlerindeki ilk dünya kupasına uzanmasında büyük pay sahibiydi.

Kupanın yıldızlarından biri de en golcü futbolcuya verilen Altın Ayakkabı ödülünün sahibi Tomas Müller’di. Alman futbolcu, Forlan, David Villa ve Wesley Sneijder gibi kupayı 5 golle kapadı. Ancak fazladan 3 asist yapınca ödülün sahibi oldu. Müller ayrıca, Pele’nin ardından dünya kupaları tarihinde bir turnuvada en az 5 gol atmayı başaran en genç 2. oyuncu unvanını da eline geçirdi.

En iyi oyuncuya verilen Altın Ayakkabı ödülünü ise Uruguaylı Diego Forlan aldı. Kupa boyunca birbirinden güzel 5 gol atan Forlan, Uruguay’ın hiç beklenmedik şekilde yarı finale kadar yükselmesinde büyük pay sahibiydi.  Bugünlerde Atletico Madrid formasıyla kötü günler geçiren Forlan, Zidane, Ronaldo gibi yıldızların kazandığı ödülü evine götüreceği için çok mutlu ve gururlu olduğunu vurguladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu