DünyaGündem

2018 Dünya Kupası için yapılan Zenit Arena inşaatında yolsuzluk!..

2018 Dünya Kupası için yapılan Zenit Arena inşaatında yolsuzluk… Zenit Arena inşaatında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Devam eden stadyum inşaatında fazladan harcanan yaklaşık 17 milyon dolar tespit edildi.

Rusya’nın St. Petersburg kentinde Zenit takımı ve 2018 Dünya Kupası için inşaatı devam etmekte olan stat ile ilgili soruşturma başlatıldı. St. Petersburg savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada inşaat için fazladan harcanan yaklaşık 17 milyon dolar araştırılacak. Savcı Sergey Litvinenko yaptığı açıklamasında bu paraların çalınıp çalınmadığını ya da nereye harcandığını araştıracaklarını dile getirdi. Ayrıca Litvinenko, stat inşaatından sorumlu bazı devlet yetkililer hakkında da yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını sözlerine ekledi.

St. Petersburg kentinde bulunan Krestovskiy Adası’na 2007’de inşaatı başlayan Zenit Arena’nın yüzde 35 tamamlandı. Zenit Arena için yaklaşık 1,5 milyar dolar bütçe ayrılırken, devam etmekte olan inşaat için yaklaşık 500 milyon dolar harcandığı belirtildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu