FutbolGündemTransfer

Fenerbahçe’de kaptanlar şampiyonluktan emin!..

Fenerbahçe’de kaptanlar şampiyonluktan emin!.. İkinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Fenerbahçe’de Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin kampı değerlendirdi.

Kapın iyi geçtiğini belirten futbolcular, ilk yarıdaki performansı ikinci yarıda da göstererek şampiyonluğa ulaşacaklarını söylediler. Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını lider tamamlayan Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu, ilk yarıdaki performansın üzerine çıkarak sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini söyledi. Ntvspor’un haberine göre, Antalya’daki devre arası kampının ilk gününde takım kaptanları Volkan Demirel ve Selçuk Şahin’le basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emre, güzel bir kamp geçirme dileğinde bulunarak şöyle konuştu;

Böylesine güzel bir tesiste kamp yaptığımız için çok mutluyuz. Yöneticimiz sayın Mithat Yenigün’e teşekkür ediyoruz. İlk yarıda gösterdiğimiz üstün performansı devam ettirmek adına bu kamp güzel bir başlangıç olur. İkinci yarında, ilk yarıdaki performansı üzerine çıkıp, taraftarımıza şampiyonluk hediye etmek istiyoruz.

Belözoğlu, şampiyonluk için birden fazla rakiplerinin olduğunu belirterek, “Şampiyonluk yolunda bir tek Galatasaray’ı rakip olarak görmüyorum. Sezonun geneline baktığımızda birçok rakip sayabiliriz. Anadolu takımları veya Beşiktaş da var. Bu anlamda Beşiktaş’la Galatasaray’ı rakip olarak birbirinden ayıracak bir durum görmüyorum” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BU ORTAMI KORUMAK İSTİYORUZ” 

Takımda çok güzel bir arkadaşlık ortamı olduğuna vurgu yapan deneyimli orta saha oyuncusu, “Oyuncu grubuna büyük iş düşüyor. Sezon başından bu yana Ersun Hoca’nın vurguladığı 24 oyuncu var. Hepimiz kendimize göre değerli oyuncularız. Bu ortamın bozulmaması adına kaptanların önemli rolü var. Elimizden geldiğince bu ortamı korumak istiyoruz. Sezon sonunda şampiyon olmamız gerek. Buna da inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Belözoğlu, kendisinin ilk yarı performansı hakkında da “Sezona iyi bir başlangıç yapamadım. Sonrasında sakatlıklarla istediğim performansa ulaşamadım. Formumu yakaladıktan sonra da bilek sakatlığı yaşadım. Futbolun içinde bunlar var. Bir an önce yetişip takımın şampiyonluğuna katkı sağlamak istiyorum. Şu an iyi giden bir takım var. Kimin oynadığının öneminin kalmadığını düşünüyorum. Herkes elinden geleni yapıyor. Bir an önce yetişip, takıma ikinci yarıda yüksek derecede katkı sağlamak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“İLK YARIDA OLUŞAN PUAN FARKININ AZALMASINI İSTEMEYİZ” 

İlk yarıda en yakın rakipleriyle yakaladıkları 8 puanlık farkın kapanmasını istemediklerini vurgulayan Emre Belözoğlu şöyle devam etti; Dışarıda neyin konuşulduğunun önemi yok. Geriden gelip alışkın olduğumuz bir dönem yaşadık. Şampiyonluğu da böyle kazanmıştık. Süper Final’in oynandığı dönemde de işi sonuna kadar getirmiştik. Avantajlı bir şekilde girdiğimiz devre arasında bu ortamın bozulmasını istemiyoruz. Takımın iyi çalıştığını görüyorum.

Havanın geçen senelere göre farklı olduğunu düşünüyorum. İlk yarıda oluşan puan farkının azalmasını istemeyiz. Bu ligin üstünde bir kadromuzun olduğunu biliyoruz. Bazı gerçekler, puan anlamında tabelaya yansıdı. Bunun devam etmesi adına çok çalışmamız lazım. Takip eden takımlar da gayet iyiler. Motivasyon açısından kadrolarını geliştiriyorlar. Mevcut kadromuz, şampiyonluğu rahatlıkla kazanabilecek bir kadro. Yeter ki bu ortamı bozmayalım.

Sezon sonunda şampiyon olmaları halinde Avrupa’ya gidemeyeceklerinin hatırlatılması üzerine de sarı-lacivertli futbolcu, “Konsantre olmamız gereken tek bir maç var o da Torku Konyaspor karşılaşması. Zamanı geldiğince diğer maçlara konsantre olacağız. Avrupa’ya gidememeyi konuşmuyoruz. Şampiyonluğa odaklanmış durumdayız. Ondan sonrası kısmet” ifadelerini kullandı.

VOLKAN DEMİREL: TEK AMACIMIZ ŞAMPİYONLUK 

Fenerbahçe’nin kaptanı Volkan Demirel, tek amaçlarının şampiyonluk olduğunu söyledi. Antalya’daki devre arası kampının ilk gününde takım kaptanları Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Volkan Demirel, “Puan farkını düşünmüyoruz. Tek amacımız maçları tek tek kazanıp şampiyonluğa ulaşmak” dedi.

Sarı-lacivertli takımın kalecisi, geçen sezona göre daha mutlu ve huzurlu bir devre arası kampı geçirdiklerini ifade ederek, “Kampta oluşan güzel ortamı değerlendirmek istiyoruz. Geçen sene de aynı yerde kamp yapmıştık ama bu sene daha umutluyuz, mutluyuz ve huzurluyuz. İnşallah ilerleyen haftalarla bu huzurumuz daha pekişir. Güzel bir ortam var. Bu ortamı da en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu güzel ortamda elimizden geleni yaparak sezona hazırlanacağız” diye konuştu.

Ersun Yanal’ın hücum futbolu oynatmasının, kaleci olarak kendisini zorlamadığını anlatan Volkan, “Her hocanın bir taktiği var. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Eleştiriler de olacaktır. Olmazsa bir tuhaflık vardır. Bunlara açığız” ifadelerini kullandı.

“SON DAKİKA GALİBİYETLERİNE KİMSE ‘ŞANS’ DEMESİN” 

Kaptanlar olarak genç arkadaşlarına bildiklerini aktardıklarını belirten Volkan Demirel, ilk yarıda aldıkları son dakika galibiyetlerini çok istekli olmalarına bağladı. Sarı – lacivertli ekibin galibiyet için sonuna kadar mücadele ettiğini kaydeden deneyimli kaleci, “Bence tamamen isteğin bir göstergesi. Son dakika galibiyetlerine kimse ‘şans’ demesin. Kazanmak istediğimiz için sonuna kadar mücadele veriyoruz. Çok iyi kondisyonumuz var. Bu konuda arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu seneki istekleri, çalışmaları ve performansları çok üst seviyede” değerlendirmesinde bulundu.

Volkan Demirel, puan sıralamasında geriden gelen takımların birtakım hesaplar yaptığını dile getirerek, “Bizim de bir hesabımız var ama 3 puanlık sistemde 8-9 puan geriden gelerek şampiyon olunan sezonlar var. Puan farkını biliyoruz ama bunu bir artı olarak görmüyoruz. Tek düşüncemiz, Torku Konyaspor maçı. Hesaplar tabii ki yapılacaktır. Sezon sonunda herkes payına düşeni alacaktır” şeklinde konuştu.

“BURADA YAŞLANACAĞIZ, BURADA DA ÖLÜRÜZ” 

Yaşının ilerlemesine rağmen Avrupa’ya transfer olmayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soru üzerine de milli kaleci, “Allah kısmet ederse burada yaşlanacağız, burada da ölürüz herhalde” dedi. Takımdaki genç oyunculara yurt dışından teklif geldiği haberleri sorulması üzerine Volkan Demirel, “Mert, Erten, Murat veya Kayserispor’da oynayan Ertuğrul olsun çok iyi kaleciler. Bunlarla çalıştığım için ne kadar kaliteli olduklarını biliyorum. Hepsi hem Fenerbahçe’de hem de ismi geçen takımlar arasında oynayabilecek kapasitede” cevabını verdi.

SELÇUK ŞAHİN: CİDDİYETİ KAYBETMEMELİYİZ 

Selçuk Şahin, kamp döneminin zorlu geçeceğini belirterek, “Kendi adımıza çok güzel geçen ilk yarıdan sonra güzel bir tatil yaptık. Çalışma dönemi başladı. Zor geçeceğini bildiğimiz bir kamp dönemi olacak. Açıkçası Ersun hocayla kamplar çok kolay geçmiyor. Güne iyi başladık. Çalışma şartlarımız çok iyi. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da her şeyimizi ortaya koyup, puan farkını daha da açarak, özlediğimiz şampiyonluğu almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ligde puan olarak önde olmalarının kendileri açısından avantaj oluşturduğuna vurgu yapan deneyimli oyuncu, “Benim tercihim devre arasına önde girmek. Bizim için bir sıkıntı yok. Avantajlıyız. Tek yapmamız gereken ciddiyeti elden bırakmamak. İlk yarıdaki ciddiyetle mücadele etmek. Şu an için kazanmış olduğumuz bir şey yok. Önemli olan ikinci yarıyı önde bitirmek. Takım arkadaşlarımız da bu işin bilincinde. Avantajlı olduğumuz bir gerçek, bu avantajı da korumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLUK YOLU ZOR OLACAK” 

Selçuk Şahin, şampiyonluğa giden yolun çok zorlu olduğunu ifade ederek, “Şampiyonluk yolunda bizi zorlayacak takımlar var. Bunlar, Beşiktaş, Kasımpaşa veya Sivasspor olabilir. Zor bir lig oynuyoruz. İlk yarı kolay geçmedi. Son dakikada kazandığımız maçlar olmasa, o isteği göstermesek puan farkı olmadan devreye girilecekti. Rakip olarak sadece Galatasaray’ı görüyor değiliz. Diğer takımlar da bizi zorlayacaktır. Bunun bilincindeyiz” dedi.

“TABİ OYNAMAK İSTERİM AMA HER ZAMAN HAZIR OLACAĞIM” 

Zaman zaman eleştirilen bir futbolcu olarak 11 yıldır Fenerbahçe’de kalmanın zor olduğunu anlatan Selçuk Şahin, “11 yıldır bu kulüpteyim. Zaman zaman eleştiri alan bir oyuncu adına kolay bir şey değil. Bundaki en büyük pay çalışmam. Şans verildiği zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman beğeni veya eleştiri oluyor. Bundan sonra da böyle olacak. Tabii oynamak isterim ama her zaman hazır olacağım” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu