Gündem

FIFA 2010 ve Nijerya Milli Takımı

B GRUBU:

NİJERYA

FIFA sıralamasında 15. sırada yaralan Nijerya Milli Takımı Afrika ülkeleri arasında Mısır’dan sonra en yüksek sıraya sahip takım olarak göze çarpıyor.

Göze hoş gelen futbol stili ve İngiltere liginde forma giyen futbolcularıyla fiziksel ve teknik futbolu bir arada çok güzel şekilde sergileyen Nijerya bu gruptan çıkmanın Arjantin’den sonra en büyük adayı.

1994 yılına kadar hiçbir Dünya Kupası’na katılamayan Nijerya Milli takımı bu yıldan itibaren 3 kez üst üste Dünya Kupası’na katılma başarısı gösterdi.
2006 yılında Almanya’da düzenlenen turnuvaya katılamayan Nijerya son 5 Dünya Kupası’nın 4üne katılma başarısı gösterdi.

Bu Dünya Kupası’na katılmak için 2 ayrı grupta mücadele eden Nijerya, ilk eleme grubunda 6 maça çıktı ve 6 maçı da kazanmasını bildi. Bu 6 maçta 11 gol atarken sadece 1 gol yedi ve büyük bir başarıya imza attı.

Fakat 2. eleme grubunda çok şaşırtıcı bir başlangıca imza atan Nijerya çıktığı 4 maçta sadece 1 galibiyet alırken 3 kez berabere kaldı.
5. maçta evinde Mozambik’i 1-0 yenen Nijerya Milli Takımı son maçta Kenya deplasmanına gitti. 2 kere geriye düştüğü maçta Martins’in 2 ve Yakubu’nun 1 golüyle maçı 2-3 kazanarak adını Güney Afrika’daki Dünya Kupası’na yazdırdı.

Nijerya Milli Takım’ı birçok tanınmış futbolcuyu bünyesinde barındırıyor.
Forvette 3 yetenekli isim yer alıyor; Kanu, Martins ve Yakubu.  
Bunların yanında 23 yaşındaki genç forvet Obasi forma şansı arayacak.
Orta Sahanın bel kemiği ise tabii ki Chelsea’li genç yıldız John Obi Mikel’dir.
Defansta Taiwo ve Yobo gibi 2 yetenekli ve iyi top yapan oyunculara sahip Nijerya’nın kalesini de 27 yaşında ki Enyema koruyor.

Takımın başında 51 yaşındaki teknik adam Shaibu Amodu bulunuyor. Daha önce 3 kez Nijerya Milli Takımının başına geçen Amodu bu kupada takımıyla büyük başarılara imza atmak için çalışıyor.

Daha önce 3 kez Dünya Kupası’na katılan Nijerya’nın büyük bir başarısı yok. 16 kez Afrika Uluslar Kupası’na katılan Nijerya 2 kez bu kupanın sahibi olurken son 5 turnuvada tam 4 kez kupada 3. olmayı başardı.

23 Kişilik Tahmini Kadro:

Kaleci: Vincent Enyema, Dele Aiyenugba ve Austin Ejide

Defans: Taye Taiwo, Obinna Nwaneri, Danny Shittu, Onyekachi Apam, Uwa Elderson Echiejile, Joseph Yobo, Chidi Odiah ve Yusuf Mohamed

Orta Saha: John Obi Mikel, Sani Kaita, Seyi Olofinjana, Ayila Yussuf, Dickson Etuhu ve Kalu Uche

Forvet: Nwankwo Kanu, Victor Obinna, Peter Odemwingie, Chinedu Obasi, Obafemi Martins ve Yakubu Aiyegbeni

BURAK DURAN / FUTBOLİSTAN

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu