FutbolGündem

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı; Hedefimiz grup birinciliği

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, milli takımda genç oyunculara yer vermesiyle ilgili eleştirilere cevap verdi.

Kendisi ve ekibinin çok özgüvenli olduğunu belirten Avcı, üzerlerinde baskı olsa bile aldıkları kararın vicdanı huzurunu yaşadıklarını kaydetti. Bu kadrodan eskiye dönüş olmayacağını vurgulayan Avcı, “2014’de kahraman olmak değil, önemli olan turnuva takımı olabilmektir” dedi.

Abdullah Avcı, yarın Slovakya ile Bursa Atatürk Stadı’nda yapacakları özel maç öncesi takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına başlarken yeni seçilen federasyon başkanı ve yöntem kuruluna başarı dileyen genç teknik adam, 2,5 sene önce şampiyon olmuş bu şehre, taraftara ve Bursaspor Kulübü’ne misafirperverlikleri sebebiyle teşekkür etti.

Göreve geldiği 3,5 aylık süreçte neler yaptıklarını anlatan Avcı, genç milli takım, a milli takım ve ümit milli takımı tek çatı altında topladıklarını, sabah 09.00’dan geç saatlere kadar yapılanma çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Avcı, şöyle konuştu;

Futbol Geliştirme Merkezi’miz son derece koordineli şekilde bundan evvelki eleştirilen kopuklukların olduğu yerde aynı çatı altında son derece uyumlu şekilde çalışmalara devam ediyor. Özellikle Almanya seyahati yaptık gençlerde. Özellikle Türk futbolunun yapılanması, gençlik geliştirme merkezleriyle ilgili sayın Löw ile bir toplantı yaptık. 3 kulübün alt yapılarını inceledik. Aynı şeyleri düşünüyoruz ama onlar uyguluyor. Umarım bu çalışmaların sonunda futbolun gelişmesiyle ilgili çalışmalarımız devam edecektir.

Abdullah Avcı; İştahlı, arzulu bir takım istiyorum

Yarın akşam yapacakları hazırlık maçını da değerlendiren Avcı, “Slovakya rakibimiz, yabancı bir takım değil. Türkiye’de oynayan 5-6 tane tanıdığımız oyuncuları var” diyerek şöyle devam etti;

Yarın özellikle insanların beklentilerine, kamuoyunun, spor medyasının beklentisine son derce doğru cevap verecek, iştahlı, arzulu oynayacak bir takım çalışmalarımız olacaktır. Bu sadece bugün için değil. Özellikle bizim içini önemli olan mayıs-haziran arasındaki 15 günlük kampta Avusturya’da yapacağımız 5 hazırlık maçı olacak.

Resmi müsabakamız Eylül ayında başlıyor. Özellikle dünya şampiyonası ki grubumuzda test olacak rakiplerle 5 maç yapacağız. Resmi müsabakalara kadar 7 özel maçımız olacak. Yeni oyuncularımızla sistemimizi, takım ruhumuzu geliştirme gibi bir çabamız olacaktır.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı; Hedefimiz grup birinciliği

Konuşmasının ardından soruları cevaplandıran Avcı, bir gazetecinin, “Sizin hedefiniz nedir, oyun sisteminiz ne olacak, başarısız olursanız kararınız ne olacak, çok erken bir soru ama?” şeklindeki sorusu üzerine şunları dile getirdi;

1996 senesinden itibaren katıldığımız turnuvalarda play – off oynayarak ya da ikinci olarak gittik. Son iki turnuvaya katılamamış ülkemiz ve Avrupa kupalarında kulüp bazında başarılı olamamış ülkemiz. Yeni gelen jenerasyonla ben bir hedef açıkladım. Oyunculara son derece inandığım için grup biriciliğini açıkladım.

Artık futbolumuzun eşik atlaması gerektiğine inanıyorum. Macaristan ve Romanya çıkış halinde. Kolay bir grup değil. İlk maçın orada olması, grup birinciliği gibi bir hedefimiz var. Ama ben oyuncularımıza son derece güveniyorum. 2014’e gidemeyeceğimizi düşünmüyorum, gideceğiz. Bundan sonra istikrarlı şekilde turnuva takımı olmamız lazım. Biz yetenek olarak hiçbir sıkıntımız yok. Onun yanına eğitimi de katarsak, turnuva takımı olmak gibi bir hedefimiz var.

Avcı; Sadece bir hazırlık maçı yapıyoruz. Milli takımın kapısı herkese açık

Bir basın mensubunun, milli takımda 9 oyuncuyu kadroya almadığının hatırlatması üzerine Avcı şunları dile getirdi;

Ekibimizle birlikte Türkiye’nin her yerini tarıyoruz, maçlar seyrediyoruz, görüşüyoruz. Türk futboluna hizmet etmiş çok önemli oyuncular var, bundan sonrada olacaktır da. Bir hazırlık maçı yapıyoruz sadece. Milli takımın kapısı herkese açıktır. Elimdeki mevcut oyuncu profiline göre, rakibe göre bunlar değişecektir. Bazen değişimlerde bazı şeyleri görmek gerekir. Buraya çağırdıklarımız burayı hak ederek gelmişlerdir.

Kimin ne zaman geleceğini zaman gösterecek ama milli takımın kapısı herkese açıktır. Bugün Tuncay Şanlı da 30 yaşında. Avrupa da süre almaya başladı. Herkese kapımız açık, kimsenin kafasında bir şüphe olmasın.

Avcı, bir soru üzerine dünya kupası elemelerinde Bursa’da resmi maç yapıp yapmayacaklarına, o günün koşullarında UEFA kriterlerinin istediği statları değerlendirerek karar vereceklerini ifade etti.

Dünya kupasında zorlu bir grupta mücadele edeceklerini belirten Avcı, “Zorlu bir grup, Estonya geçen yıl play off oynadı. İyi konsantrasyon, iyi odaklanma, resmi müsabakaya iyi bir başlanğıç, bizi o grupta yukarılarda seyrettirecektir” diye konuştu.

Abdullah Avcı; Vicdanen verdiğimiz kararın huzurunu yaşıyoruz

Bir gazetecinin, “Genç oyuncular ne zaman alınacak diye tartışıldı ama ilk defa böyle cesur bir kadro çıkardınız, hiç kaygılarınız olmadı mı?” şeklindeki sorusuna ise Abdullah Avcı şu karşılığı verdi;

Biz ekibimizle beraber bütün mesaimizi milli takımların yapılanmasıyla ilgili ve A Milli takımın oluşumuyla ilgili çalışıyoruz. Doğru bir karar verdiğimizin manevi bir huzuru var ekibimizin içinde. Sonuçta bir hazırlık maçı abartmaya gerek yok. Bazı yüzleri görmemiz lazım. Bu kadar genç oyuncu var da niye bunlar alınmadı. Bu eleştiriler olacak ama biz vicdanen verdiğimiz kararın huzurunu yaşıyoruz. Oynayan ve potansiyeli olan oyuncular var. Onlara son derece güveniyoruz.

Avcı; Nuri Şahin’in Real Madrid’de olması bile yeter

Abdullah Avcı, Nuri Şahin ile ilgili bir soruya ise “Önemli bir oyuncu, 17 yaşında A Mili takımda oynadı, liderlik özelliği var. Dünyanın en önemli kulübünde forma giyiyor. 25 dakika forma giydi deniyor ama Real Madrid’de oynaması bile onun çini yeterlidir. Herkes bu takım için ne yapabiliyorsa ortaya koyacak. O da bu oyuncular içinde yer alacak futbolculardan bir tanesi” diye cevap verdi.

Hamit’le ilgili bir soruya ise Avcı, “Geçen hafta kendisiyle konuştum, önemli bir oyuncu, Türk futboluna bu güne kadar hizmet etmiş, edecektir de. Çok akıllı bir futbolcu, hiçbir sıkıntımız yok. Tabiî ki hizmete devam edecektir” şeklinde cevap verdi.

Abdullah Avcı; 2014’de kahraman olmak değil, turnuva takımı olmak istiyoruz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Üzerinizde müthiş bir baskı olacak, bu baskıyı kaldırabilecek misiniz?” şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı;

Ben ve ekibimiz özgüvenliyiz. Bu baskı olacak. Biz neyi doğru yapıyoruz bu. Bu baskılar devam edecektir. Bugün itibariyle de var. Biz gelecekle ilgili bir takım yatırımlardan bahsediyoruz. Aslında sizlerin de bu konularda çalışmanız lazım. 2014’e gittiğimiz zaman kahraman olmak önemli değil önemli olan istikrarlı bir şekilde turnuva takımı olabilmektir. Biz bunu yakalamamız lazım, biz bunu için uğraşıyoruz, bunun için adımlar atıyoruz. Baskı yapılacaksa yapılacak, yapılacak birşey yok bu işin manevi hazzını yaşıyorsam bu baskıyı yemeye razıyım.

Milli takımda bekler ve kanatlarda oyuncu sıkıntısı olduğu yönündeki eleştirilere katıldığını ifade eden Avcı, bunu aşmak için arayışların sürdüğünü kaydetti. Ömer, Semih’in iyi oyuncular olduğunu belirten Avcı, kanatlarda ise alternatif arayışlarının devam ettiğini vurguladı.

Bir gazetecinin, “1-2 kötü sonuç alınırsa, tekrar eskiye dönüş yapacak mısınız?” şeklindeki sorusuna ise, “Verdiğim kararların doğru olduğunu hissettiğim andan itibaren dışarıdaki içeride oyuncu önemli değil. Mesleki anlamda verdiğim karardan huzur duyuyorum. Kamuoyu bu kötü oldu eskiye dönüş yapmak, zaten hanisi doğru hangisi yanlış onu zaman gösterecektir” cevabını verdi.

Ömer Toprak; Kadroya güveniyorum, ümitliyim

Milli Takım oyuncularından Ömer Toprak ise Slovakya’nın iyi ekip olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu; Ama bizim kendimize bakmamız lazım. Hocamızla, atmosferin çok çok iyi olduğunu düşünüyorum kapta. Kadroya çok güveniyorum ve ümitliyim, inşallah bunu sahada gösterebiliriz. 2 gündür buradayız, benim içim atmosfer iyi iyi anlaşıyoruz arkadaşlarımızla. İlk gün ama sanki senelerdir beraber çalışıyoruz gibi bir hava var. İdmanlarda herkes istekli ve neşeli. Hocalarla çok sıcak olduğumuzu düşünüyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu