FutbolGündem

A Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink; Milli takıma çok büyük görevler düşüyor

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink şike soruşturması kapsamında Türk futbolunun prestij kaybettiğini söyledi. Hiddink, “Bu konuda Milli takıma çok büyük görevler düşüyor” dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Estonya ile yarın yapılacak olan özel maç öncesi düzenlenen basın toplantısında, şike soruşturması kapsamında Türk futbolunun prestij kaybettiğini belirterek, “Milli takıma çok büyük görevler düşüyor” dedi.

Swissotel’de gerçekleştirilen basın toplantısına teknik direktör Guus Hiddink, futbolcu Serdar Kesimal ile birlikte katıldı.
Hiddink, Estonya ile hazırlık maçı yapacaklarını; ancak bu tür maçların uluslararası arenada ciddi maçlar olarak görüldüğünü dile getirerek şöyle konuştu; Bu tür özel maçlarda prestij ve skor önem taşıyor. Elimizdeki oyunculardan Kazakistan ve Avusturya maçlarında forma giyecek grupla beraberiz.

Guus Hiddink; Estonya maçını çok ciddiye alıyoruz

Herkesin bildiği gibi, Türkiye’deki olaylar nedeniyle oyuncularımız çok çekişmeli, rekabete açık maçlar oynamadan geldiler milli takıma. Temmuz dönemimde ciddi bir hazırlık süreci geçirseler, hazırlansalar çok daha iyi olacaktı. Estonya maçını çok ciddiye alıyoruz. Bu maçta oyuncularımızın nasıl bir performans sergileyeceğini hep beraber göreceğiz.

2014 Dünya Kupası kura çekimlerinde Türkiye’deki soruşturmaya yönelik spor camiasından nasıl bir tepkiyle karşılaştığının sorulması üzerine Guus Hiddink şöyle cevapladı; Kariyerim boyunca böyle kura çekimlerinde bulundum. Futbol konusunda bana ilk sorulan soru, “Tük futbolunda neler oluyor?” oldu. Yapılan yorumlarda dünyada sıkça yaşanan bir olay olmadığı, nadir bir olay olduğu söylendi.

Yaşananlar Türkiye’nin imajını biraz aşağı çekti. Bu çok üzücü bir durum. Elimden geldiği kadar Türkiye’yi savunmaya çalıştım. Türk Milli Takımı’na çok büyük görev düşüyor. Bu imajı yeniden kazandırma ve olumlu yönde yükseltme anlamında önemli görev düşüyor.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink; Azerbaycan ve Almanya karşısında kötü maçlar oynadık

Guus Hiddink, Almanya’da yetişmiş gençlerin alt yapıda gösterdikleri performansları üst yapıya da taşıdıklarının ve bu bağlamda da Nuri ile Mesut Özil örneklerinin verilmesi üzerine de  şöyle konuştu; Nuri ve Mesut Özil örnekleri farklı. Milli takım performansına hangi gözlükle baktığınız önemli. Tatmin olmamak lazım. İleriye bakmak lazım. Almanya maçını kaybettik ve iyi oynamadık.

Almanya maçından sonra takımı değiştirdik, gençleştirdik. 90 dakika boyunca güzel oynuyoruz diyemeyeceğim. Belçika maçında 90 dakika inişli-çıkışlı bir performans sergiledik. Genç takımın Belçika maçında başarılı olması iyiydi. Geçiş döneminde çok da olumsuz olmamalıyız. Azerbaycan ve Almanya karşısında kötü maçlar oynadık.

A Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink; Karar verilsin o zaman düşüncelerimi söylerim

Şike soruşturmasına yönelik bir soruya Milli Takım hocası, şu cevabı verdi; Şu ana kadar TFF’nin hatalı veya kusurlu olduğu bir durum kanıtlanmadı. Kısa sürede çeşitli önlemler aldılar zaten. Ben gelişmeler hakkında yorum yapmak istemiyorum. Bir karar verilsin, o zaman bir adım atmak ve düşüncelerimi söylemek isterim.

Guus Hiddink’ten şike esprisi

2006 öncesi milli takımla ilgili de şike söylentilerinin olduğunun bu bağlamda da Hollanda basınına, “Eğer böyle bir şey varsa görevi bırakırım” ifadesini kullanıp kullanmadığının sorulması üzerine Hiddink, “‘Bana, “Eğer sizin görev yaptığınız süre içinde milli takım içinde böyle durum olursa ne yaparsınız?’ diye sormuşlardı.

Milli takımın şikeyle ilgisi olmadığı yönünde aldığım bilgi doğrultusunda “Böyle bir şey varsa görevi bırakırım” diye bir cevap verdim. 2006’dan önce bir iddia atılmıştı ortaya onu ben de okudum. Benim dönemimde Azerbaycan maçı vardı. Yaptıysalar bile iyi yapamamışlar demek ki” yanıtını verdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink; Estonya ile hazırlık maçı oynamak doğru

Hiddink, bir soru üzerine Estonya’nın 2014 Dünya Kupası’daki rakipleri olmasına rağmen onlarla hazırlık maçı yapmanın doğru olduğunu söyledi. Kuzey takımları ile oynamanın daha farklı olduğunu kaydeden Hiddink şöyle devam etti; Daha diri oluyorlar. Savaşçı bir ruha sahipler. Umarım 90 dakika boyunca iyi bir performans sergileyebiliriz.

Maçın belli bölümlerinde parlıyoruz. Son 20 dakika oyundan düşüyoruz. Bu resmi maçlarda beni endişelendiriyor. Değişik varyasyonlar deneyebiliriz bu maçta. Türk oyuncular topla oynamayı seviyor, atak yapmayı seviyor. Rakibin hata yapmasını beklemiyor.

A Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink; Galatasaray’lı futbolcuların milli takım performansından memnunum

Hiddink, geçen sezon Spor Toto Süper Ligi 8. sırada tamamlayan Galatasaray’dan neden 8 futbolcu çağırdığının sorulması üzerine de sarı – kırmızılı futbolcuların milli takım performansından memnun olduğunu söyleyerek yanıtladı. Başarılı çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı;

Ligi neden 8. bitirdiklerini dışarıdan tahmin etmek zor. Yapısal değişiklikler vardı. 2-3 teknik direktör değiştirdiler. Galatasaraylı futbolcular kabiliyetlerinin altında kaldıklarını düşünebilirler. Galatasaraylı futbolcuların milli takım performansından genelde memnunum. Daima ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu