FutbolGündemTransfer

Aaron Hunt, Beşiktaş’ta Türk statüsünde oynayabilecek!..

Aaron Hunt, Beşiktaş’ta Türk statüsünde oynayabilecek!.. Beşiktaş’ın kadrosuna katacağı iddia edilen Aaron Hunt’ın yerli statüsünde oynayabilme ihtimali ortaya çıktı…

Alman basını, yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’ın Werder Bremen ile sözleşmesi sona erecek olan Aaron Hunt ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu haber sonrasında siyah-beyazlıların Alman hücum oyuncusunu Türk statüsünde oynatıp oynatamayacağı merak konusu oldu. HTSpor’un haberine göre, 2011 yılında Türk kızı Semra Polatlıgil ile evlenen 27 yaşındaki futbolcu, eşinin Türk vatandaşı olması durumunda kendisi de bir başvuru yapması halinde yerli statüsünde oynama hakkı kazanabilecek.

Aaron Hunt ve Türk eşi Semra

Üç yıl bir Türk vatandaşıyla evli olan yabancılar için vatandaşlık hakkı başvurusunda bulunma hakkından yararlanabilecek olan Hunt böylelikle yerli statüsünde siyah – beyazlı formayı giyebilecek. Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda yer alan maddeye göre Hunt’ın vatandaşlık başvuru yapması halinde İçişleri Bakanlığı, Alman isim hakkında kararını verecek.

“Bir Türk vatandaşı ile evlenme, kendiliğinden Türk vatandaşlığını bahşetmez. Ancak, bir Türk vatandaşı ile evlenme nedeniyle Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılar, en az üç yıldan beri evli olmaları, fiilen birlikte yaşamaları ve evliliğin devamı kaydıyla, yurt içinde en büyük mülki idare amirliklerine, yurt dışında ise Türk konsolosluklarına yazılı olarak başvuruda bulunabilirler.

Başvuru üzerine İçişleri Bakanlığınca yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda, aranan şartları taşıdıkları anlaşılan kişiler, bu durumun tespitine ilişkin karar tarihinden itibaren Türk vatandaşlığını kazanırlar.”

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu