FutbolGündem

Adanaspor’dan Futbol Federasyonu’na şok suçlama!..

Adanaspor’dan Futbol Federasyonu’na şok suçlama!.. PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un kulüp başkanı Bayram Akgül, Türkiye Futbol Federasyonu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un başkanı Bayram Akgül, Türkiye Futbol Federasyonu’na yönelik eleştirilerde bulundu. Sporx.com’un haberine göre, Beyaz TV’de yayınlanan ‘Derin Futbol’ adlı programa katılan Bayram Akgül şöyle konuştu;

TFF seçimlerinde şu an ki mevcut yönetimin seçilmesinin doğru olmadığını söyledik. Biz Ata Aksu’yu desteklediğimizi söyledik. Ata Aksu’ya imza veren arkadaşların bazıları yoğun baskı altında kaldı ve imzalarını çekti. Bunu herkes biliyor. Bu işe çok fazla siyasetin girdiğine inanmıyorum. Süper Lig’de yer alan İBB’nin başkanı bile Ata Bey’e oy verdi. Yıldırım bey ile benim eski dostluğum vardır ama dostluk benim görüşümü değiştirmez.

HAKEM ATAMALARINA ELEŞTİRİ

TFF’ye yönelik ağır eleştirilerde bulunan Akgül şöyle devam etti; Yıldırım Demirören’e destek vermeyeceğimi söyledim. Bir insanın bir tane başkanı olur, onunla gelir ve gider. Ufuk Özerten her dönemde var. TFF Başkanvekili, hakem seminerinde eşfoman giyip, hakemlere ders veriri mi? Ufuk Bey’in görevi nedir? Bugünkü hakem atamalarından Zekeriya Bey’in haberinin olduğunu düşünmüyorum. Kartalspor’un Denizlispor ile oynadığı maça Samsunlu hakem atıyorsunuz.

Kartalspor’un küme düşmedeki rakibi Samsunspor. Zekeriye Bey ‘Benim haberim yok’ diyor. MHK Başkanı ‘Benim haberim yok’ diyorsa burada bir tuhaflık var. Bir sonraki hafta Kartalspor, Konya maçıan gidiyor hem orta hakem, hem yardımcı hakem Konyalı. Bunun neresi normal.

ADANASPOR’A OPERASYON VAR”

Kulübü Adanaspor’a operasyon yapıldığını iddia eden Bayram Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü; Bana göre Adanaspor’a bir operasyon var. Samsunspor maçında oyuncuma kırmızı kart çıkıyor. O pozisyonu hepimiz gördük, sarı kart bile tartışmalı. Raporda oyuncumun rakibinin adele bölgesine tekme attığı yazılıyor ve 3 maç ceza alıyor. Siz Bayram Akgül olsanız ne düşünürsünüz? Yıldırım Başkan’ın böyle bir operasyonun içinde olduğuna inanmak istemiyorum.

Yıldırım Başkan’a yakın bir insan ‘Ufuk Bey ve Arif Koşar, senin ve Adanaspor’un üstüne oynuyor’ dedi. Ankaraspor’un küme düşürülüp düşürülmemesi tartışılırken biz de olumlu yönsde oy kullandık. Bir takım araba deil, üç günde satamazsınız. Ankarspor’un küme düşürülmesi geçmiş federasyonun ayıbıdıtr. Şimdi önümüzde aynı örnek var, 1461 Trabzon. Çok da başarılılar. Yalnız sezon başından bu yana TFF, 1461 Trabzon’la ilgili karar veremedi.

Sadece tescil tarihien kadar takımın el değiştirmesi lazım diyorsunuz. Hangi karar doğru? PTT 1. Lig’de bütün takımlar 1461 Trabzon’un çıkamayacağını konuşuyor. Aslında hepsi yanlış. TFF’yi uyardım; ‘Çıkın resmi sitenizden açıklama yapın’ dedim. ‘2 Haziran’a kadar bu takım el değiştirse Süper Lig’e çıkacak diye söyleyin’ dedim.

“FIRAT AYDINUS KÖFTECİYİ AÇIKLASIN”

Canlı yayında iddialarına devam eden Bayrak Akgül şunları söyledi; Kasımpaşa maçında biz bile çıkarılmadık. Fırat Aydınus ve TFF açıklama yapmak zorunda. Geçene sene kapattığı köfteci dükkanının Kasımpaşalı hangi yöneticinin olduğunu açıklayacak. Maçtan 4 gün önce Kasımpaşalı eski bir TFF üyesi ile ne konuşmuş, bunu da açıklayacak.

Bir maçın hakemi 9 saniye bir oyuncuyu takip edip ondan sonra ettiği küfürü 4 defa kameralara okutamaz. Evet Adanaspor’un üzerine bir oyun oynanıyori Orduspor çıkarılmak istenm,iyor. Mali Kurul’da TFF güven tazemelidir. Yıldırım Başkan’ın bu yönetimi kendisinin yaptığına inanmıyorum. Sayın başkan kendi listesini yapıp seçime de girebilir.

Türkiye’de futbol ciddi anlamda kaostadır. Önümde 8 tane maç var. Bunların bazılarına da kazandık. Bu kadar çirkinliğin olduğu futbol dünyasında biz tek maşımıza ne yapabiliriz? Doğruları söylediğimiz için bazılarının ayağına basıyoruz.

UFUK ÖZERTEN İÇİN AĞIR SÖZLER

“Ufuk Özerten’e kimse laf söyleyemez. Yıldırım Demirören’e Ufuk Bey’in yanında ‘bu adam senin listendeyse sana oy vermeyeceğim’ dedim. Kulüp başkanlarına ‘Bayram Akgül görevini tamamladı, bunun arkasından gitmeyin’ diyen bir insandan ne bekleyeceksiniz. Hakem seminerinde 10 tane kulüp başkanın huzurunda ‘Ben bu koltukta oturabilmek için karşımdaki tüm güçleri bertaraf ederim’ dedi. Büyük ihtimalle şimdi de konuşmalarımdan dolayı Disiplin Kurulu’na sevk edileceğim ve ceza alacağım”

Bu olay yaratacak açıklamalarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun Akgül’e ceavp verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu