FutbolGündem

AEL Limassol’dan açıklama; UEFA tarafından tanınan ülkenin bayrağını engelleme girişimimiz olamaz

AEL Limaasol Kulüp Başkanı Andreas Sophokleous, UEFA tarafından tanınan bir milletin bayrağını stadyuma getirmesini engelleme gibi bir olanaklarının olmadığını söyledi. Sophokleous, AEL – Fenerbahçe karşılaşmasının UEFA kurallarına ve yasalara uygun sorunsuz bir şekilde gerçekleşeceğini kaydetti.

AEL Limaasol Kulüp Başkanı Andreas Sophokleous, 25 Ekim’de Güney Kıbrıs’ta oynanacak olan AEL Limassol – Fenerbahçe karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi. Sophokleous, son günlerde tartışma konusu olan bayrak konusunda değindi. Sahada açılan bayrakların UEFA tarafından tanınan bir ülkenin bayraklarını açabilmelerinde sakınca görmediklerini vurgulayan Sophokleous, bir anlamda stadyumda Türk bayrağının açılabileceğine ancak KKTC bayrağının açılamayacağına çağrışım yaptı.

Perşembe günü Fenerbahçe yönetimiyle resmi bir yemek yiyeceklerini ifade eden Sophokleous, bu yemekte sadece ve sadece futbol konuşulacağını aktardı.

Geçmişte Fenerbahçe Kulübü ile farklı alanlarda karşı karşıya geldiklerini belirten başkan, önceki karşılaşmalar gibi bu karşılaşmadan da herhangi bir sorun çıkmayacağına inandıklarını savundu.

Sophokleous, sözlerini şöyle sürdürdü; Maça ilişkin şunları söylemek istiyorum. Fenerbahçe’yi tanıyoruz. Fenerbahçe’nin bütçesinin büyüklüğünü biliyoruz. Futbolcularının ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Biz bu yıl Avrupa müsabakalarda şunu gösterdiğimize inanıyoruz. Futbolcularımız puan alma konusunda ellerinden geleni gösterdiğini gördük. Perşembe günü yapılacak maçta umudumuz biraz da şansla takımımızın bu maçta olabilecek en iyi sonucu almasını ümit ediyoruz.

AEL Kulüp Başkanı Sophokleous tarafından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe fanatiği ve AEL’de forma giymiş olan Sevim Erkmen de yer aldı. 1951 yılında AEL’de forma giydiğini dile getiren Erkmen, “O yıllardan itibaren şunu söyleyebilirim ki AEL içerisinde Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum oyuncular arasında farklılık ayrımcılık yoktur. Bu maç vesilesiyle de herhangi bir olayın gündeme gelmesini herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasını istemiyorum. Çok duygusallaşmış durumdayım.” sözlerini sarf etti.

Daha sonra sözü tekrar alan Sophokleous, AEL’in yıllık bütçesi 3 ile 3.5 milyon civarında olduğunu belirtti. Sophokleous, bayrak konusunda maçta tek bir bayrak olacağını o bayrağın da AEL bayrağı olacağını ifade etti.

AEL Kulübü İletişim Sorumlusu Politis Abraam ise yapmış olduğu açıklamasında, “Bildiğiniz gibi UEFA özel ilgi arz eden futbol müsabakaları için güvenlik görevlileri tayin eder bu maç için de güvenlik görevlisi de tayin edilmiştir. Kendisi çarşamba günü gelecektir. Geldiğinde kendisiyle görüşülecektir.” açıklamalarında bulundu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu