DünyaGündem

Afganistan’da tarihi maç; Afganistan ve Pakistan 36 yıl sonra ilk kez karşılaşıyor!..

Afganistan’da tarihi maç; Afganistan ve Pakistan 36 yıl sonra ilk kez karşılaşıyor!.. Afganistan, 1977’den bu yana ilk kez Pakistan ile bir futbol maçında karşılaşıyor.

Afganistan, 10 yıl aradan sonra ilk kez evsahipliği yaptığı bir uluslararası futbol maçında, 1977’den bu yana ilk kez Pakistan’la karşılaşıyor. Sporx.com’un haberine göre, Afgan Milli Takımı taraftarları, maçtan saatler öncesinde 6 bin seyirci kapasiteli Afganistan Futbol Federasyonu Stadı’nın tribünlerini doldurarak takımlarını destekliyor. Yaklaşık 6 bin sporsever izlediği maçta az sayıda Pakistanlı da tribünlerde yer aldı.

Afgan Milli Takımı taraftarları, günler öncesinden maça hazırlandıklarını ve çok heyecanlı olduklarını belirterek, takımlarının galip gelmesi için dua ettiklerini dile getirdi. Stadyuma giden yollar kapatılırken, seyirciler teker teker üst taramasından geçirildi. Ülkede son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle bölgede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkati çekti.

Afgan üst düzey yetkililerinin de izlediği müsabaka, Kur’an-ı Kerim’in ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından başladı. Maç, aynı zamanda Afganistan ile komşusu Pakistan’ın 1977’den bu yana karşılıklı oynayacağı ilk maç olma özelliğini de taşıyor. Afganistan’a milli maç için gelen son ülke Türkmenistan olmuştu. 2003’teki maçı, Türkmenistan 2-0 kazanmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu