DünyaGündem

UEFA Başkanı Michel Platini, Orta Asya ülkelerini ziyaret ediyor

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Orta Asya ülkelerini ziyaret ediyor. Orta Asya turunu Kırgızistan ile başlayan Platini, daha sonra sırasıyla Tacikistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’ı ziyaret edecek.

Kırgızistan temaslarına Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile görüşmesiyle başlayan Platini, ilk defa bu ülkeyi ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kırgızistan Milli Futbol Federasyonu’na yardım etmeye hazır olduklarını söyleyen Platini, Kırgızistan’da dağıttığı imza sayısının bu ülkede insanların futbola çok düşkün olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Platini, Orta Asya ziyaretinin Uluslararası Futbol Federasyonu başkanlık seçimi ile ilgili hiçbir bağlantısının olmadığının altını çizdi. Bazı basın organlarında çıkan haberlerde, Platini’nin Orta Asya ülkelerini seçim kampanyası amacıyla ziyaret edeceği ileri sürülmüştü.

UEFA Başkanı Platini, Kırgızistan’dan sonra Tacikistan’ı ziyaret edecek. Bu ülkede, Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Futbol Federasyonu Başkanı Rustami İmamali ile görüşecek. Daha sonra Türkmenistan’a geçecek olan Platini, Aşkabat’taki temaslarının ardından Azerbaycan’a gidecek.

Platini’nin Azerbaycan’da dünya 17 yaş altı bayanlar futbol şampiyonasının (FİFA U-17) final karşılaşmasını izleyeceği kaydedildi. Fransa ve Kuzey Kore bayan milli takımları arasındaki maç, 13 Ekim’de oynanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu