FutbolGündem

Alex de Souza; Kalbi olan play – off maçlarını izlemesin

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, 2013 yılında ülkesine döneceği yönünde bir açıklamasının bulunmadığını söyledi. Alex, play-off maçlarıyla da ilgili olarak, “Kalbi olan izlemesin” dedi.

Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, Dünya Liselerarası Futsal Şampiyonası’nın tanıtım toplantısına katıldı. Brezilyalı futbolcu, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son günlerde Fenerbahçeli taraftarların 2013’te ülkesi Brezilya’ya döneceği konusunda yaptıkları tartışmaya yönelik soruya karşılık yıldız oyuncu, “2013 konusuna açıklaık getirmek istiyorum. Kulübümle 2013 yılına kadar sözleşmem var. 2013 yılında ülkeme döneceğim yönünde bir açıklamada bulunmadım. Şu anda 2013 yılına kadar kulübümle sözleşmem var” şeklinde konuştu.

Sakatlığı ile ilgili sorulan bir soruya Alex, “İyi durumdayım. Takımla birlikte çalışmalara başlıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Oynayıp oynamayacağıma hocam karar verecek” cevabını verdi.

Alex de Souza; Kalbi olan play – off maçlarını izlemesin

Süper Final maçlarıyla ilgili yorumu sorulan Alex, play-off maçlarını kalp sıkıntısı olanların izlememesi gerektiğini söyledi. Brezilyalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü; Ligin zirvesindeki 4 büyük takım birbirleriyle maç yapacaklar. Takımların karşılaştıkları güç durumlarda esas seviyeleri ve neler yapabildikleri ortaya çıkacak. Bizler oyuncular elimizden geleni yapacağız ve keyifli olacağına inanıyorum.

Futbolda alt yapı sorununa da değinen Alex,Türkiye’de 23 – 24 ve 25 yaşında futbolculara ‘genç’ dendiğinin altını çizen Alex, “Brezilya’da maksimum 15 – 16, maksimum 18 yaşındaki futbolcuya genç deniyor. 24 – 25 yaşındaki futbolculara genç denmesi düşünülmesi gereken bir sorun” dedi. Alex, Fenerbahçe Kulübü’nde görev alabilme şartının alt yapıdan gelen oyuncunun oynatılması olarak gösterdi.

Kulübünden örnek veren Alex, “Bir gerçeğimiz var. Alt yapımızdan oyuncular, üst takıma çıktığı zaman fazla bir şans bulamıyorlar. Kulübün felsefesi bu olduğu sürece verim alamam. Ama alt yapıdan gelecek oyuncular oynayacak felsefesi oturtulursa görev alırım. Elbette ki bu da kulübün felsefesi ve stratejisiyle olabilecek bir şey” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu